Lounais-Häme

Käytä selkääsi selkäviikolla – Säännöllinen liikkuminen edistää selän hyvinvointia

Silloinkin kun selkä oireilee, ei pidä lopettaa liikkumista vaan päinvastoin pysyä aktiivisena.
Kävely ja kaikki muu liikunta tekee hyvää selälle. Kuva: Seppo Pessinen
Kävely ja kaikki muu liikunta tekee hyvää selälle. Kuva: Seppo Pessinen

Valtakunnallista selkäviikkoa vietetään 14.–20. lokakuuta. Selkäviikon ja maailman selkäpäivän (16.10.) tämänvuotisena teemana on ”Käytä selkääsi” (”Get Spine Active”). Teemaviikko kannustaa pitämään huolta selän toimintakyvystä ja pysymään aktiivisena.

Säännöllinen liikkuminen edistää selän hyvinvointia ja ehkäisee selkäoireita. Liikkumattomuus sen sijaan heikentää lihaksia ja selän rakenteita ja lopulta yleensä pitkittää selkäkipua. Silloinkin kun selkä oireilee, ei pidä lopettaa liikkumista vaan päinvastoin pysyä aktiivisena.

– Haluamme kannustaa ihmisiä käyttämään selkää ja pitämään huolta selän toimintakyvystä liikunnan ja arkiaktiivisuuden keinoin. Jokainen meistä voi olla aktiivinen omalla tavallaan. Aktiivisuus ei tarkoita yksinomaan liikuntaa ja urheilua. Pienikin liike arjessa, kuten kävely, taukojumppa, venyttely tai kotityöt, tekee hyvää selälle, Selkäliiton toiminnanjohtaja Kirsi Töyrylä-Aapio kertoo.

Selkäviikolla paikalliset selkäyhdistykset eri puolilla maata järjestävät kaikille avoimia ja maksuttomia tapahtumia, esimerkiksi yleisöluentoja, liikuntalajikokeiluja ja toiminnan esittelyä. Lisäksi Selkäliiton asiantuntijat ovat mukana I love me -messuilla perjantaina 18.10. Helsingin messukeskuksessa. Asiantuntijapuheenvuoro selkäkivusta ja selän itsehoidosta on klo 16.30 Klinikka-lavalla, jonka vieressä sijaitsee liiton messupiste.

Tiedot tapahtumista on koottu Selkäliiton Selkäviikko-sivulle selkakanava.fi/selkaviikko.

Selkäviikkoon ja maailman selkäpäivään voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa. Oman selkätarinansa tai -kuvansa voi jakaa tunnisteilla #selkäviikko ja #käytäselkääsi tai selkäpäivän kansainvälisellä hashtagilla #getspineactive. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic