Lounais-Häme Forssa

Käytetyt autot liikkuvat yhä paremmin – Astrum Auto luopuu Fordista ja panostaa vaihtoautoihin Forssassa

Vaihtoautojen myynnin kasvu kannusti Astrum Autoa panostamaan käytettyihin autoihin entistä enemmän. Samalla liike luopuu vuodenvaihteessa Fordin merkkiedustuksesta.
Toimitusjohtaja Mikko Hägerström (vas.) uskoo käytettyjen autojen myynnin jatkavan kasvuaan. Autoja ovat Forssan myymälässä muun muassa myyntipäällikkö Jorma Kallio ja automyyjä Asko Vinkki.

– Olemme olleet Yrittäjänkaaressa nyt kymmenen vuotta ja nähneet kehityksen. Koko ajan käytettyjen autojen osuus myynnistä on kasvanut tasaisesti, autoliike Astrum Auton toimitusjohtaja Mikko Hägerström toteaa.

Astrum Auton käytettyjen autojen myynti on viime vuosina kasvanut tasaisesti 15–20 prosentin vuositahtia samalla, kun uusien autojen myynti on säilynyt suunnilleen samalla tasolla.

Vaihtoautokaupan kasvun myötä Astrum Auto on päättänyt keskittyä jatkossa nimenomaan käytettyjen autojen kauppaan entistä enemmän.

Vuodenvaihteessa yritys luopuu uusien Fordin henkilö- ja pakettiautojen myynnistä. Ford-merkkihuolto ja varaosakauppa jatkuvat entiseen tapaan.

Astrum Autolla säilyy myös Mercedes-Benzin, Citroenin ja Hondan merkkiedustus. Muutos ei tuo yritykseen henkilöstömuutoksia tai remonttitarpeita.

Hägerström kertoo, että luopumalla merkkiedustuksesta ja keskittymällä käytettyihin autoihin yritys pystyy vastaamaan laajemmin asiakkaiden tarpeisiin. Yritys aikoo tuoda myyntiin etenkin uudehkoja, muutaman vuoden ikäisiä autoja.

– Meidän on järkevää keskittyä tuoreimpiin autoihin, sillä vanhemmissa autoissa kulut ovat äkkiä suuremmat kuin tulot, Hägerström sanoo.

Ford näyttelee jatkossakin Astrumissa isoa osaa, sillä uudehkoja Fordeja tulee saataville käytettyjen autojen joukkoon runsaasti. Liikkeeseen tuotavien käytettyjen autojen lisäksi yritys panostaa tuontiin. Asiakkaan etsimä auto voidaan hakea Suomen lisäksi Ruotsista tai Saksasta, joissa Astrumilla on hankintaverkostonsa.

Yksi syy siihen, miksi käytettyjä autoja myydään yhä enemmän, on Hägerströmin mukaan se, että vaihtoehtojen määrä on kasvanut. Laatua ja määrää on aiempaa huomattavasti enemmän.

– Uusien autojen kohdalla on myös paljon keskusteltu veromuutoksista, jolloin vaihtoauto voi tuntua turvallisemmalta, vaikka todellisuudessa esimerkiksi syyskuun muutos laski suuren osan uusien autojen hintaa.

Astrum Auton myynnistä puolet tulee Forssan seudulta ja toinen puoli Etelä-Suomen alueelta.

Hägerström näkee, että Forssalla on mahdollisuus palata autokaupan keskukseksi. Lyhyt välimatka kasvukeskuksiin nousee uudestaan suureksi vahvuudeksi internet-aikakaudella, kun autoja katsotaan netin välityksellä ja huomataan Forssan olevan vain tunnin välimatkan päässä.

Edes kilpailua vaihtoautomarkkinoilla Forssassa Hägerström ei näe ongelmana, vaan suurempi valikoima seudulla hyödyttää muitakin. Jos vaihtoehtoja seudulla on useampi, houkuttelee se todennäköisemmin auton ostoa harkitsevan juuri Forssaan.

– Jos esimerkiksi pääkaupunkiseudulta tulevalla asiakkaalla on kaksi eri vaihtoehtoa kahdesta eri liikkeestä Forssassa, todennäköisesti hän päätyy ottamaan niistä toisen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.5.2020

Fingerpori

comic