Lounais-Häme Jokioinen

Kehitysvammaisille 15 uutta palveluasuntoa Jokioisille – Tehostetun palveluasumisen yksikkö valmistuu tammikuussa 2020

Jokioisille rakennetaan kehitysvammaisille tarkoitettu tehostetun palveluasumisen yksikkö. Siihen tulee 15 asuntoa. Rakentamistyöt alkoivat vuodenvaihteessa, ja kohde valmistuu tammikuussa 2020.
Kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksikkö rakennetaan Jokioisilla vanhustentalojen naapuriin Opintien päähän. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kehitysvammaisten palveluasuntojen rakentaminen Jokioisille on alkanut. Kehitysvammaisten Palvelusäätiön rakennuttamaan tehostetun palveluasumisen yksikköön tulee 15 asuntoa.

– Rakentamistyöt alkoivat vuodenvaihteessa, ja ne valmistuvat tammikuussa 2020, Kehitysvammaisten Palvelusäätiön ts. varatoimitusjohtaja, kiinteistötoimen johtaja Aarne Rajalahti kertoo.

Palvelutalo rakennetaan Jokioisten vanhustentalojen naapuriin Opintien päähän.

– Rakennukseen tulevat 15 asuntoa ovat kahdessa kerroksessa. Jokaisessa asunnossa on 28 neliötä. Asunnoissa on olohuone-keittiö, makuualkovi ja esteetön kylpyhuone. Talo on jaettu kolmeen viiden asunnon kotiryhmään, joista jokaisessa on yksi yhteisessä käytössä oleva tupakeittiö-olohuone.

– Lisäksi taloon tulevat yhteinen monitoimitila, varastotilaa apuvälineitä varten ja palvelutuotannon tilat, Rajalahti kertoo.

Rajalahden mukaan rakentamisessa huomioidaan, että yksikön tilat ovat esteettömiä.

Rakentamishankkeen kustannukset ovat noin 2,3 miljoonaa euroa. Hanke toteutetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn myöntämällä investointiavustuksella ja korkotukilainalla. Kokonaissummasta noin puolet on avustusta.

Hankkeen urakoitsijana toimii Ojarannan Rakennus oy Koski Tl:stä. Jokioisten kunta on vuokrannut tontin Palvelusäätiölle.

Rajalahden mukaan vielä on avoinna, kuinka monta henkilöä yksikkö työllistää.

– Asukkaiksi on tulossa henkilöitä, jotka tarvitsevat paljon apua ja tukea, joten henkilökuntaa tarvitaan paikalla ympärivuorokautisesti.

Kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksikön rakentamista Jokioisille on kaavailtu jo pitemmän aikaa.

– Palvelusäätiö on suunnitellut hanketta Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän kanssa. Yksikkö on tarkoitettu 15 asukkaalle, jotka hyvinvointikuntayhtymä valitsee toimialueeltaan, Rajalahti kertoo.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän vammaispalvelupäällikkö Pia Nieminen kertoo, että kehitysvammaiset ovat tuoneet palvelusuunnitelmassaan esille halunsa ja tarpeensa itsenäistyä ja muuttaa omaan kotiin. Tällä hetkellä monet heistä asuvat vielä lapsuudenkodeissaan.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on rakennuttanut myös Forssaan Lamminrannan asumispalveluyksikön. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic