Lounais-Häme Forssa

Kehräämön joulu nosti Nooran, 4, aasin selkään – Molemmilla on sama makea herkku

Uudistuneessa tapahtumassa ratsastettiin aasilla ja postitettiin kirjeitä Korvatunturille.
Noora Hirsimäki kiipesi rohkeasti Pinja Saloisen taluttaman Ukko-aasin selkään. Kehräämön joulutapahtumassa hän oli jo syönyt tosi hyvää munkkia aamupalaksi ja tehnyt jouluaskarteluja. Seuraavaksi hänellä oli kiire tapaamaan joulupukkia. Kuva: Lassi Puhtimäki
Noora Hirsimäki kiipesi rohkeasti Pinja Saloisen taluttaman Ukko-aasin selkään. Kehräämön joulutapahtumassa hän oli jo syönyt tosi hyvää munkkia aamupalaksi ja tehnyt jouluaskarteluja. Seuraavaksi hänellä oli kiire tapaamaan joulupukkia. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tonttulakkeihin pukeutuneet aasit Ukko ja Jylle saattelivat kävijöitä joulun tunnelmaan Kehräämön joulutapahtumassa.

– Oikeasti niiden nimet ovat Ukkonen ja Jyrinä, mutta ne saattavat tuntua lapsista pelottavalta, omistaja Virve Oksanen kertoi.

Hirsimäen siskokset Noora, 4, ja Emma, 7, nousivat kainostelematta aasin selkään. Kierros kirjaston pihalla sujui hötkyilemättä sen jälkeen, kun Ukko ja Jylle tulivat tutuiksi pihalla seisovan mainosständin kanssa.

– Se meni heti syömään heinää, Nooraa nauratti, kun Ukko parkkeerasi takaisin ruoan äärelle.

Oksanen kertoi aaseilla jääneen kello yhdeksän aamupala väliin, koska Yli-Tokon tilalta Tammelasta oli pitänyt lähteä matkaan varhain.

Aasien kolme elämäntarkoitusta ovat symppiys, söpöys ja syöminen.

– Jouluna ne saavat joulupipareita, vaikka vähän lihoisivatkin, ja ruisleipää, jossa on omenaa tai porkkanaa välissä, Oksanen kertoi.

Ukko-aasi kävi aina tilaisuuden tullen tankkaamassa heinää. Jouluna se herkuttelee pipareilla.

Piparit kuuluvat Emman ja Noorankin joulunodotukseen.

– Olemme leiponeet kummeille ja mammoille piparijoulukalentereita. Oma pitäisi vielä koristella, äiti Jenni Hirsimäki kertoi.

Kehräämölle saapuneelta joulupukilta Emma aikoi toivoa sipsikonetta ja kävelevää leluheppaa. Nooran toive on kitara, koska hänestä tulee isona kitaristi.

Forssan museon joulupukin postipisteessä lapset saivat kirjoittaa kirjeen Korvatunturille.

Peetu, 3, piirsi paperille toiveitaan reippain vedoin värikynällä, ja äiti Johanna Honkonen kirjoitti viereen selitykset: vihreä traktori peräkärryllä, rekka-auto ja hämähäkkiboxereita.

Seuraavaksi he aikoivat sännätä ostamaan tonttumyyjältä kuumaa makkaraa.

– Meillä on nopeita pyrähdyksiä joka pisteellä, kun tulee kuuma, Honkonen nauroi.

Emma Hirsimäki toivoo joulupukilta kävelevää hevosta ja sipsikonetta.

Kehräämön joulutapahtumassa kaupallisuus jäi tänä vuonna vähemmälle ja keskityttiin toiminnallisuuteen. Eri puolilla Kehräämöä saattoi nauttia musiikkiesityksistä, kuunnella satuja, tempuilla, kiertää tontturasteja ja nähdä taikurin.

– Olemme saaneet tosi kivasti herätettyä Kehräämön eloon jouluteemalla, tapahtumaa organisoineen Forssa eläväksi ja kauniiksi yhdistyksen sihteeri Tuuli Ravantti totesi.

Hän ohjasi kirjastossa pajaa, jossa Kuutti, 5, ja Anna Selänniemi askartelivat dinosauruksen kuvalla koristellun jouluhevosen.

– Olemme vasta muuttaneet Pohjanmaalta Forssaan ja nyt tutustumme paikkoihin. Olemme tykänneet olla täällä hirveästi: täällä tuntuu olevan toimintaa ja on helppo löytää tekemistä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic