Lounais-Häme

Kehräämön joulutapahtuma on enemmän kuin tavalliset joulumarkkinat

Isoja ja märkiä lumihiutaleita tippuili taivaalta juuri kun joulupukki asteli Kehräämön alueelle. Lapset eivät kainostelleet, vaan ottivat rohkeasti suklaakarkkeja joulupukin suuresta karkkipussista.

Samaan aikaan Forssan Lehti tarjosi joulupuuroa kävijöille ja ulos asetetuissa kojuissa myytiin havukoristeita ja muita käsitöitä.

Jos lumi olisi jäänyt maahan edes pienenä kerroksena, olisi Kehräämön joulutapahtumaan tullut oikean joulun tuntua. Sen sijaan asfaltti kiilsi mustana ja joulupuuron syöjät päivittelivät surkeaa ilmaa.

 

Onneksi Kehräämön joulutapahtuma sijoittui suurimmalta osin sisätiloihin.

Tapahtuma oli hajautettu eri rakennuksiin. Esimerkiksi Forssan museossa oli joulukuusinäyttely ja Luonnonhistoriallisessa museossa myyntipöytiä sekä tontturata. Kirjaston Brander-salissa järjestettiin tanssityöpaja ja siellä esiintyivät Viuluviikarit. Nuorisotila Kuutamolla tehtiin joulupiparitikkareita.

Joka pisteellä oli runsaasti tilaa kiertää ja katsella, vaikka kävijöitä riitti ilmeisen paljon.

Riisipuuroa oli varattu 300 ensimmäiselle. Kattila tyhjeni lähes ensimmäisen tunnin aikana.

-Markkinoilla on mukavaa ihastella käsitöitä ja katsella, mitä kaikkea myydään. Tällaisissa tapahtumissa tapaa myös paljon tuttuja, joulupuurolle pistäytynyt Elli Kaunisto perusteli, miksi hän viihtyy joulutapahtumissa.

 

Toinen joulumarkkinoihin hurahtanut forssalainen on Hanna Heikkilä. Hän kiertää joulumarkkinoilla myymässä käsitöitään, pellavaisia tonttuja.

Hänen myyntipöytänsä ääressä riitti toisinaan jopa jonoa, koska moni halusi oman saunatontun.

Yksi ostajista oli Heikkilän tuttava Marjo Saarenmaa. Saarenmaalla on saunassaan jo kaksi Heikkilän tekemää poikatonttua, mutta hän on kaivannut pojille tyttöseuraa. Tänä vuonna Heikkilä on ensimmäistä kertaa askarrellut myös sellaisia tonttuja, joilla on letit päässään.

-Olen pyytänyt jo monta vuotta Hannaa tekemään tyttötonttuja. Nyt kun hän on viimein niitä tehnyt, pitää ostaa pojille seuraa, Saarenmaa tuumasi.

 

Aikuisia näytti kiinnostavan joulutapahtumassa etenkin käsityöt, mutta lapset osallistuivat tapahtumaan aivan muista syistä. 5-vuotias Pamela Kouri sanoi tulleensa Kehräämölle nähdäkseen joulupukin.

-En ole tänä vuonna vielä nähnyt joulupukkia. Aiempina vuosina se on käynyt jouluisin luonamme, Pamela kertoili.

Hän otti joulupukin pussista suklaakarit myös pikkuveljille, jotka jäivät kotiin huonon sään vuoksi.

-Me odotamme jo joulua, Pamela sanoi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti