Lounais-Häme

Keikkoja kesämökiltä festaritelttaan

-Tilaisuutena ei varmaan Down By the Laiturin VIP-telttaa korkeammalle akustisena duona pääse. Seuraavana listassa olisi varmaan Linnan juhlat, Kasper Mäkelä naureskelee, kun kysytään, mikä on ollut Kasper & Marko Duon hienoin keikkapaikka tänä vuonna.

-Toisaalta ei se keikkapaikkana ollut lähellekään paras. Tampereen Torni-hotellin yläkerta oli kova. Siellä oli hyvä yleisö ja tunnelma. Forssan Lehden juhlakonsertti oli myös käsittämättömän hieno, Marko Simi jatkaa.

Viime vuoden osalta Mäkelän ja Simin olisi saattanut olla helpompi vastata kysymykseen, sillä valinnanvaraa oli tänä vuonna selvästi aiempaa enemmän. Keikkojen määrä on selvästi noussut.

Duo laskee, että tänä vuonna keikkoja on ollut keskimäärin kaksi viikossa.

Tilannetta on edesauttanut, että forssalaislähtöinen duo pääsi Polarartistit-nimisen ohjelmatoimiston listalle. Soittotilanteet ovat vaihdelleet pienistä kesämökeillä vedetyistä yksityiskeikoista suuriin lavaesiintymisiin.

Marko Simin kisailu Voice of Finlandissa on kaksikon arvion mukaan vaikuttanut keikkamääriin vain jonkin verran.

-Lentoon duo ei ole sen takia lähtenyt. Pikkuhiljaa tässä on tehty harrastuksesta ammattia. Enpä olisi kuusi vuotta sitten duoa aloittaessamme uskonut, että joku maksaa saadakseen meidät keikalle, Simi naurahtaa.

-Samasta rakkaudesta musiikkiin teemme silti tätä edelleen. Nyt vain olemme sata kertaa parempia, Mäkelä sanoo.

Keikkojen lisäksi aikaa vie opiskelu, Mäkelällä Turun ammattikorkeakoulussa ja Simillä Hämeen ammattikorkeakoulussa Hämeenlinnassa.

-Minun itse asiassa piti valmistua jo nyt jouluksi, mutta keikkatuulet ovat puhaltaneet purjeisiin niin hyvin, että pitkitän opintoja alkuvuoteen, Simi sanoo.

Uusia keikoille otettavia kappaleita duo harjoittelee tahoillaan, minkä jälkeen palaset lyödään yhteen. Keikoille Kasper & Marko Duo lähtee lähes poikkeuksetta Forssan kautta.

-Ennen piti treenata paljon enemmän. Nyt kun tunnemme toisemme, voimme käydä kappaleita puhelimessakin läpi, Simi kertoo.

-Mitään puolivillaista emme silti tee, Mäkelä lisää nopeasti.

Keikoilla Simi ja Mäkelä soittavat pääosin cover-kappaleita. Oma debyyttisingle Milloin nään sut uudestaan julkaistiin reilu vuosi sitten syksyllä, mutta Kasper & Marko Duo kertoo, että oman musiikin tekemiseen ei yksinkertaisesti ole aikaa.

-Omat biisit vaatisivat keikkatauon. Materiaalia olisi kyllä, mutta sitä pitäisi saada ajan kanssa jalostaa, Mäkelä sanoo.

Ensimmäistä omaa albumia ei kaksikon mukaan kannata siis odotella ainakaan hetkeen.

-Loppuvuosi on niin kiireinen, ettei sellaista ehdi ajatella. Alkuvuosi on hiljaisempaa, pieni henkäisy on silloin tervetullutkin, kaksikko pohtii.

-Albumi tulee jouluksi, vuotta en uskalla luvata, Mäkelä nauraa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic