Lounais-Häme Forssan seutu

Kela kilpailuttaa uudelleen taksipalvelut Kanta-Hämeessä – Ei vaikuta asiakkaiden palveluihin

Hankintapäätökset kumottiin hankintateknisen virheen takia.
Kela kilpailuttaa uudelleen taksipalvelut Forssan seudulla ja koko Kanta-Hämeessä. Kuva: Tapio Tuomela
Kela kilpailuttaa uudelleen taksipalvelut Forssan seudulla ja koko Kanta-Hämeessä. Kuva: Tapio Tuomela

Kela kilpailuttaa uudelleen taksipalvelut Kanta-Hämeessä. Tarkoituksena on hakea palveluntuottaja tai palvelutuottajia, jotka huolehtivat Kelan korvaamista taksimatkoista. Uudelleenkilpailutus koskee näin myös Forssan seutua.

– Forssan seudun ja koko Kanta-Hämeen Kela-asiakkaiden taksikyydeistä on 1.7.2018 alkaen vastannut Tampereen Aluetaksi oy. Se myös jatkaa asiakkaiden kyyditsemistä normaalisti niin kauan, kunnes uusi palveluntuottaja valitaan lähitulevaisuudessa. Uudelleenkilpailutus ei vaikuta asiakkaiden saamiin palveluihin, kertoo etuuspäällikkö Susanna Bruun Kelasta.

Markkinaoikeus kumosi hankintapäätökset

Kela-taksipalvelujen uudelleenkilpailutuksen syynä on, että Markkinaoikeus kumosi aiemmat hankintapäätökset Kanta-Hämeen, Etelä-Pohjanmaan ja Lapin maakuntien osalta.

– Hankintapäätökset kumottiin hankintateknisen virheen takia. Kela-taksipalvelut olisi pitänyt kilpailuttaa käyttöoikeushankintoina, mutta ne oli kilpailutettu palveluhankintoina. Uudelleenkilpailutukseen voivat osallistua kaikki halukkaat palveluntuottajat mukaan lukien nykyinen palveluntarjoaja, Bruun kertoo.

Kela aikoo toteuttaa taksipalveluiden hankinnat maakunnittain käyttöoikeussopimuksina. Kysymyksessä on kokonaispalvelu, joka kattaa taksimatkojen tilauksen, yhdistelyn, välityksen, kuljetuspalvelujen järjestämisen ja valvonnan, maksuliikenteen sekä raportoinnin. Maksuliikenne toteutetaan Kelan sähköistä suorakorvausmenettelyä käyttäen.

Kiinnostuneille markkinakartoitus

Kela järjestää taksipalvelujen tarjoamisesta kiinnostuneille markkinakartoituksen, jonka tarkoituksena on selvittää valmisteltavaan hankintaan liittyviä asioita. Siihen voi osallistua 16.1.2020 mennessä. Markkinakartoitukseen osallistuminen ei kuitenkaan edellytä myöhemmin toteutettavaan kilpailutukseen osallistumista.

Bruun toteaa, että Kela-taksipalvelujen uudelleenkilpailutus koskee ainoastaan Kanta-Hämettä, Etelä-Pohjanmaata ja Lappia eikä vaikuta muihin maakuntiin. Esimerkiksi Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla Kela-taksikyyditykset jatkuvat entiseen tapaan. FL

Lue myös: Tampereen Aluetaksille selvityspyyntö Kanta-Hämeen Kela-kyytien välittämisestä – KKV epäilee useita välityskeskuksia taksiautoilijoiden syrjimisestä

Luitko jo: Kela-taksit kulkevat Kanta-Hämeessä koko ajan varmemmin – nyt asiakkaita kummastuttavat sote-kyydit

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic