Lounais-Häme

Kela muistuttaa: Koulumatkatukea kannattaa hakea jo hyvissä ajoin ennen lukuvuoden alkua

Kelassa käynnistettiin kokeilu, jossa arvioitiin puherobotin kykyä tunnistaa suomen kieltä ja palvella asiakkaita puhelinpalvelussa. Kuva: Timo Marttila
Kuva: Timo Marttila

Kelan koulumatkatuki kannattaa hakea ennen lukuvuoden alkamista. Tuki haetaan erikseen joka lukuvuodelle, ja se voidaan myöntää aikaisintaan hakemiskuukautta edeltävän kuukauden alusta.

Kela maksaa koulumatkatukea ammatillisessa oppilaitoksessa, lukiossa tai aikuisten perusopetuksessa opiskeleville. Tukea voi saada, jos yhdensuuntaisen koulumatkan pituus on vähintään 10 kilometriä ja lippu maksaa yli 54 euroa kuussa. Waltin lippuihin tukea voi kuitenkin saada, vaikka lippu maksaisi alle 54 euroa.

Koulumatkatukihakemus tulee jättää täytettynä omaan oppilaitokseen, joka tarkastaa tiedot ja myöntää ostotodistuksen. Ostotodistuksella voi maksaa linja-autolipun Waltin ja Matkahuollon lipunmyyntipisteissä. Lipusta jää maksettavaa enintään 43 euroa. Kela lähettää päätöksen myöhemmin postitse.

Jos matkalipun on jo ostanut kuukaudeksi ilman todistusta, tuen voi saada jälkikäteen enintään hakukuukaudelta ja sitä edeltävältä kuulta. Lippu korvataan halvimman lipputyypin mukaan, ja lipun on pitänyt maksaa yli 54 euroa.

Jos koulumatkalla ei ole käytettävissä julkista liikennettä, voi koulumatkatukea saada myös oman auton tai muun liikkumistavan käyttöön. Tällöin tuen määrä riippuu matkan pituudesta. Tukea maksetaan 10−100 kilometrin pituisesta yhdensuuntaisesta matkasta.

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic