Lounais-Häme

Kelirikko toi teille painorajoituksia

Kevään kelirikkokausi on alkanut ja siitä on tulossa tavanomaista hankalampi Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen alueilla. Ensimmäisiä maantielain mukaisia painorajoituksia on asetettu nyt 18 tiejaksolle. Yleisin painorajoitus on 12 000 kiloa.

Tammelassa 12 tonnin painorajoitus on tiellä 13596 Kuumakuja-Heinämaa, 13607 Liesjärvi-Lopen Pilpala ja 13657 Vaihijoki. Mittaa näillä teillä on yhteensä noin 30 kilometriä.

Lopella on lisäksi rajoituksia tiellä Karhula-Nummenranta, Järventausta, Koivisto ja Hirvijärvi yhteensä noin noin 30 kilomertrillä.

Rajoitus ei koske hälytys- ja tienpitoajoneuvoja, linja-autoja reittiliikenteessä, maidon, säännöllisen energiahuollon, teuraseläinten, eläinrehun, siemenviljan, polttoaineiden ja talousjätteiden kuljetuksia, kevätkylvöihin liittyvien raskaiden maatalouskoneiden siirtoja, tilakohtaista lietelannan ajoa, kauppojen päivittäistavarakuljetuksia tai myymäläautoliikennettä.

Pakottavissa tapauksissa Uudenmaan ely-keskus voi myöntää tilapäisiä kuljetuslupia painorajoitetuille teille. Lupaa voi hakea kirjallisesti Uudenmaan ely-keskuksesta. Lupaan liittyvää neuvontaa saa arkisin kello 9-15 asiakaspalvelunumerosta 0206 90 600.

Raskaat kuljetukset kannattaa ajoittaa ajankohtiin, jolloin vuorokauden lämpötila on alimmillaan ja tien kantavuus suurimmillaan. Tällaiset olosuhteet ovat useimmiten aikaisin aamulla.

Reaaliaikainen ja kattavin tieto kulloinkin vallitsevasta painorajoitustilanteesta löytyy Liikenneviraston internetsivuilta osoitteesta: https://liikennetilanne.liikennevirasto.fi/. Painorajoituksista saa lisäksi tietoa Liikenteen asiakaspalvelusta osoitteesta liikenteen.asiakaspalvelu@liikennevirasto.fi ja numerosta 0295 020 600.

Tienkäyttäjiltä toivotaan malttia ja varovaisuutta pahimpina kelirikkoaikoina. Tienkäyttäjät voivat ilmoittaa liikennettä vaarantavista vaurioista Tienkäyttäjän linjalle numeroon 02002100.

Uusimmat

Fingerpori

Näkoislehti