Lounais-Häme

Kellot ovat käyneet Hannun Kellossa 35 vuotta

Vuonna 1983 perustettu kelloliike Hannun Kello muutti nykytiloihinsa Forssan Torikadulle vuonna 1989. Tilat laajenivat vuonna 2003, kun Hannun Kellon perustajien Hannu Mäkisen ja Raili Mäkisen poika Manu Mäkinen valmistui kultasepäksi ja alkoi valmistaa yritykselle omia koruja liikkeen alakerrassa.

-Tällä seudulla ei ole liikaa tarjontaa kellojen ja korujen korjauksesta, joten hommia riittää, Manu Mäkinen kertoi.

Hannun Kellon erikoisuuksia ovat omat käsintehdyt korut, jotka tehdään suunnittelusta alkaen liikkeessä, sekä sveitsiläisen Atlantic-kellomerkin maahantuonti, jotka ovat suuresti esillä yrityksen verkkokaupassa.

-Atlanticin maahantuojana meidän täytyy kattaa kellon myynti koskemaan koko Suomea. Jos joku esimerkiksi Lapista haluaa Atlantic-kellon, niin hän saa sen meiltä, Hannu Mäkinen selvitti.

Hannun Kellossa kellokauppa käy edelleen hyvin, vaikka moni seuraa aikaa kännykän näytöltä. Etenkin kelloharrastajat ovat yrityksen suurta asiakaskuntaa, mutta myös nuoriso löytää ostoksille tarpeen vaatiessa.

-Armeijaan lähteneet tulevat ostamaan aina ensimmäisillä lomillaan kellon, kun siellä ei saa kännykkää pitää, Hannu Mäkinen sanoi.

Kellojen hintataso vaihtelee kympeistä tonneihin. Yritys myy myös käytettyjä kelloja kelloharrastajien mieliksi.

-Meillä on niin paljon eri kellomerkkejä, ettei meinaa laskuissa pysyä. Ainakin 50 merkkiä löytyy ja aika paljon menee 500–600 euron hintaisia kelloja, Hannu Mäkinen paljasti.

Vuosien varrella on riittänyt niin hyviä kuin huonoja hetkiä, mikä onkin Mäkisten mielestä koko homman suola.

-Jokainen päivä on erilainen. Se on kuin lähtisi kalaan aamuisin, kun ei tiedä mitä päivä tuo tullessaan. Joku päivä käy 30 asiakasta ja joskus sata, Hannu Mäkinen arvioi.

35 vuoteen on mahtunut myös draaman hetkiä.

-Kerran keskellä päivää yksi liettualaisvaras sieppasi koko näytelevyn ja lähti juoksemaan. Varkaalla oli peruukki päässä, jonka hän heitti myöhemmin pois. Poliisi löysi peruukin kakkostien varresta ja poliisi sai siitä DNA:n, Hannu Mäkinen kertoi.

-Kaveri ei kuitenkaan jäänyt kiinni kuin vasta Oulussa kahden vuoden jälkeen. Varastetut ketjut katosivat sen keikan myötä, mutta osa ketjuista löytyi kadun varresta, jotka varas oli tiputtanut juostessaan.

Perjantaina 35-vuotisjuhlia vietetään perinteisissä merkeissä. Yrityksen tapoihin on kuulunut järjestää aina viiden vuoden välein kakkukahvit ja niin on tänäkin vuonna.

-Kahvit tarjotaan posliinikupeista. Toivottavasti ei tule kuitenkaan liikaa porukkaa, että kakkua riittää kaikille, Hannu Mäkinen naurahti. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic