Lounais-Häme

Kelpaa siinä pelata

Tammelan liikuntakeskuksen uusi tekonurmi saatiin käyttöön juuri sopivasti koulujen alkuun.

-Dead line oli torstaina ja valmista tuli tiistaina. Jäi jopa kaksi päivää aikaa, naurahtaa tyytyväinen liikuntakoordinaattori Petri Takala Tammelan kunnasta.

Pitkään toiveissa ollut tekonurmi valmistui lopulta ripeällä aikataululla. Työt liikuntakeskuksessa alkoivat heinäkuun alkupuolella, ja jo tiistaina kentällä pelattiin ensimmäinen turnaus.

Tammelan urheilukenttä sai kotimaisen Saltexin 55-millisen tekonurmen yläpuolisella joustolla. Hintaa kentälle pohjatöineen tuli noin 300 000 euroa.

-Tämä on samanlainen pinta kuin Kuhalassa, Takala kertoo.

 

Uusi kenttä on ahkerassa käytössä. Arkipäivisin sitä käyttävät koululaiset ja päiväkotilapset. Arki-iltaisin kentän valtaavat Tammelan Ryskeen jalkapalloilijat.

Iltaisin, kun kenttä sattuu olemaan vapaana, se on tavallisten kuntalaisten vapaassa käytössä.

Tekonurmella on rajaviivat täysimittaiselle 100×64 metrin jalkapallokentälle, kahdelle 64×45 metrin juniorikentälle ja pesäpallokentälle naisten mitoituksella.

Urheilukentän ympärille rakennettiin myös tukeva metalliaita, joka tarkoituksena on estää ilkivallan tekeminen uudelle tekonurmelle.

Kenttä, jonka viralliset avajaiset pidetään 2. syyskuuta harrastemessujen yhteydessä, on ollut jo muutaman päivän ahkerassa käytössä.

-Palaute on ollut positiivista, mitään negatiivista ei ole kuulunut. Kyllä tällä alustalla tykätään pelata, Takala sanoo.

 

Vaikka tekonurmi on valmis, jatkuvat työt liikuntakeskuksella. Koska tekonurmella ei voi harrastaa yleisurheilun heittolajeja, päätettiin heittopaikat siirtää liikuntakeskuksen yläkentälle. Työt ovat käynnissä ja valmista pitäisi tulla syksyn aikana.

Viereisellä parkkipaikalla rakennetaan skeittailualuetta. Senkin pitäisi valmistua syksyn mittaan.

-Nyt vain toivotaan, että harrastajia riittää.

Tekonurmen valmistumisen jälkeen hiihtolatujen lähtöpaikka siirtyy yläkentälle. Ladut eivät enää jatkossa kulje urheilukentän alueella.

-Tekonurmen päällä ei voi ajaa traktorilla, Takala viittaa talviseen lumen levitykseen.

– Se on jo ihan takuukysymys, hän lisää.

 

Mikäli päättäjät suovat, jatkuu rakentaminen myös ensi vuonna. Kenttä on tekonurmen ansiosta nyt kunnossa, mutta hyppypaikat ja etenkin juoksuradat kaipaavat kipeästi päivittämistä. Juoksuratojen kunnostus on investointisuunnitelmassa merkitty ensi vuodelle, toteutus ratkeaa 2018 budjetin käsittelyn yhteydessä.

Myös kentän valaistus pitäisi uusia, sillä nykyiset lamput ovat melkoisia energiasyöppöjä.

-Tammelassa on jo nyt esimerkiksi jalkapallolle erinomaiset puitteet, ja jos suunnitelmat toteutuvat, täällä on kohta muillekin lajeille erinomaiset olosuhteet. Täällä voisi jatkossa järjestää esimerkiksi yleisurheilussa kilpailuja, jotka tuovat näkyvyyttä myös kunnalle. Mitä isommat kisat, sen enemmän näkyvyyttä, Takala sanoo. FL

 

Fingerpori

comic