Lounais-Häme

Leffa-arvio: Kenelle kellot soivat?

Kolme sekuntia (USA, 2019). ★★★ Ohjaus: Andrea Di Stefano. Pääosissa: Joel Kinnaman, Rosamund Pike. K-16, kesto: 112 min. Bio-Kaari.
Äijä (Joel Kinnaman) on pahassa kiipelissä. Kuva: Liam Daniel
Äijä (Joel Kinnaman) on pahassa kiipelissä. Kuva: Liam Daniel

Ehdonalaisessa oleva ex-sotilas Pete Koslow kiristetään FBI:n soluttautumisoperaation, joka menee pahasti pieleen. Pian mies huomaa istuvansa tutussa vankilassa kolmen tulen välissä.

Andrea Di Stefanon Kolme sekuntia on tyly ja väkivaltainen vankilatrilleri, jollaisia on nähty aina elokuvahistorian alkulehdiltä alkaen, eikä se nyt välttämättä tuo lajityyppiin mitään uutta, mutta eipä aja pakonomaista tarvetta teatterista poistumisellekaan.

Päähenkilön ahdinko on aidosti esitetty, väkivalta nopeaa ja rumaa ja toimintajaksot muutenkin kiitettävän rusikoivalla otteella koordinoituja.

Vielä kun soppaan sekoitetaan riittävän kulmikas ja käänteikäs juoni, lopputulemana on kelpo kolistelu.

Sen sijaan, että päärooliin olisi palkattu tällaisten actionfilkkojen perusäijä kuten Nicolas Cage, Bruce Willis tai Liam Neeson, nuorempi kivikasvo Joel Kinnaman kantaa hyvin toimintapainotteisen ja fysiikkaa vaativan pääroolin Pete Koslowina.

Rosamund Pike tekee hyvää työtä omatunnon omaavana agentti Wilcoxina, kun taas Clive Owen murisee perusroolin operaatioiden onnistumisen kaiken edelle kylmästi lykkäävänä Montgomeryna.

Riittävän vauhdikas ja tehokkaasti tyly kujanjuoksu pitää takapään penkissä koko aavistuksen pitkän kestonsa ajan, ja vaikka se ei nyt mitään sen suurempia ihmeitä esitäkään, hyvin tehdylle perusmätolle löytyy aina paikkansa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti