Lounais-Häme

Kenen linjalla EU-asioissa mennään

Kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah totesi Forssassa keskiviikkoiltana pitämässään puheessaan, että hallituksen EU-linjaukset ovat Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten syrjäyttämisestä huolimatta edelleen täysin epäselvät.

-Uusi Vaihtoehto –ryhmää hallituksessa johtava Sampo Terho on viimeksi tänä keväänä vaatinut EU-jäsenyydestä kansanäänestystä ja saman ryhmän Simon Elo vaati keskiviikkona EU-jäsenyyden mandaatin vahvistamista.

Essayah muistutti, että hallituskriisin yhteydessä pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo totesivat Halla-ahon johtamien perussuomalaisten EU-linjausten olevan ristiriidassa muiden hallituspuolueiden kanssa.

-Eri linja EU-asioissa oli yksi pääsyistä sille, miksi hallitus oli eron partaalla.

Essayahin mukaan hallituksen EU-linja joutuu vielä oudompaan valoon, kun huomioidaan, että Terho toimii myös Eurooppa-asioiden vastaavana ministerinä.

-Onko meillä hallituksessa Eurooppa-asioista vastaava ministeri, joka johtaa maamme EU-politiikkaa vastoin omia poliittisia linjauksiaan?

Essayahin mukaan kristillisdemokraatit haluavat liittovaltiokehityksen sijaan yhteistyötä EU-maiden kesken.

Hänen mielestään nyt on toimittava nykyisten perussopimusten puitteissa ja haettava hyötyjä jäsenvaltioille yhteistyöstä niin talouden kuin turvallisuudenkin saralla.

-On keskityttävä sisämarkkinoiden vapauttamiseen reilulle kilpailulle ja yhdistettävä voimia kaikkia hyödyttävissä hankkeissa. Jäsenmailla on oltava vastuu omasta kehityksestään, muutoin ajaudumme väkisin kasvaviin tulonsiirtoihin unionin sisällä, Essayah linjaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic