Lounais-Häme

Kenen linjalla EU-asioissa mennään

Kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah totesi Forssassa keskiviikkoiltana pitämässään puheessaan, että hallituksen EU-linjaukset ovat Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten syrjäyttämisestä huolimatta edelleen täysin epäselvät.

-Uusi Vaihtoehto –ryhmää hallituksessa johtava Sampo Terho on viimeksi tänä keväänä vaatinut EU-jäsenyydestä kansanäänestystä ja saman ryhmän Simon Elo vaati keskiviikkona EU-jäsenyyden mandaatin vahvistamista.

Essayah muistutti, että hallituskriisin yhteydessä pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo totesivat Halla-ahon johtamien perussuomalaisten EU-linjausten olevan ristiriidassa muiden hallituspuolueiden kanssa.

-Eri linja EU-asioissa oli yksi pääsyistä sille, miksi hallitus oli eron partaalla.

Essayahin mukaan hallituksen EU-linja joutuu vielä oudompaan valoon, kun huomioidaan, että Terho toimii myös Eurooppa-asioiden vastaavana ministerinä.

-Onko meillä hallituksessa Eurooppa-asioista vastaava ministeri, joka johtaa maamme EU-politiikkaa vastoin omia poliittisia linjauksiaan?

Essayahin mukaan kristillisdemokraatit haluavat liittovaltiokehityksen sijaan yhteistyötä EU-maiden kesken.

Hänen mielestään nyt on toimittava nykyisten perussopimusten puitteissa ja haettava hyötyjä jäsenvaltioille yhteistyöstä niin talouden kuin turvallisuudenkin saralla.

-On keskityttävä sisämarkkinoiden vapauttamiseen reilulle kilpailulle ja yhdistettävä voimia kaikkia hyödyttävissä hankkeissa. Jäsenmailla on oltava vastuu omasta kehityksestään, muutoin ajaudumme väkisin kasvaviin tulonsiirtoihin unionin sisällä, Essayah linjaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti