Lounais-Häme

Kengissä kiiltonahkaa,korkoja ja nudevärejä

Brittiläinen muotilehti Elle listaa kevään kenkämuotiin kuuluvan paksuja pohjia, tolppakorkoja, kapeita kärkiä, tohvelimallia, ballerinoja, bootseja, villisti koristeltuja sandaaleja.

Kurkistimme millaiselta forssalainen kevään kenkämuoti näyttää.

Hyvälestisiä arkikenkiä kysytään aina, mutta tänä keväänä löytyy myös entistä enemmän korkeita korkoja.

-Esimerkiksi avokkaissa ja juhlakengissä on nyt tosi korkeita korkoja, Päivi Viksten Forssan Kenkäsaariselta kertoo.

Tarjolla on myös väriä ja erilaisia pintamateriaaleja.

-Erilaisia nuden sävyjä, mokkaa ja kiiltonahkaa on nyt paljon. Etenkin kiiltonahka on ollut nyt keväällä suosittua, Viksten sanoo.

Moni pienijalkainen naisihminen kaipaa lisää valikoimaa. Vikman myöntää, että pienet koot ovat liikkeessä vähissä.

-Muutamaan korkkarimalliin tuli 35-kokoa, mutta ne menivät kyllä heti. Enemmän valikoimaa saisi olla, hän sanoo.

Nuorten puolelta löytyy paljon kivaa ja värikästä. On ajatonta perussettiä, kuten Converseja, Mustangeja sekä liuta ballerinoja.

-Ballerinoja on tänä keväänä ja kesänä paljon. Niitä monet nuoret tykkäävät käyttää, ja niitä löytyy joka makuun ja kivoissa väreissä. On nuden sävyjä, hopeaa, strasseja ja muita koristeluja. Toisaalta myös musta ja valkoinen ovat aina muotia, Vikman vinkkaa.

Nuorille löytyy myös erilaisia street-kenkiä ja tossuja. Pintakuviot ovat tulleet niihinkin.

-Tennareita on paljon, yksivärisiä ja vaikka kukallisia. Tänä keväänä tennareita löytyy myös kiiltävinä tai vaikka pitsein koristeltuina, Vikman sanoo.

Kevät tuo korot, mutta perushyviä kävelykenkiä myydään Forssassa tasaiseen tahtiin.

-Rennon tyyliset vapaa-ajan kengät ovat aina suosittuja. Usein niissä on 3–5 -sentin korko ja todella hyvät sisäpohjat, Viksten kertoo.

Verkkokauppa syö kivijalkapuoteja, mutta kenkäkauppaan tullaan usein myyjän ja palvelun takia. Viksten uskookin kivijalkaliikkeen voimaan, etenkin kenkäalalla.

-Juuri kenkiä on hankala ostaa verkkokaupasta, varsinkin jos on jotain, etteivät kaikki mallit sovikaan. Moni haluaa kokeilla kenkää kunnolla. Vaikka kenkä olisi oikean kokoinen, se voi olla huono omaan jalkaan. Myös lisätietoa esimerkiksi materiaalista tai pohjista kaivataan usein, Viksten sanoo.

Kenkäsaarisella asiakkaina käy myös paljon ikäihmisiä, jotka tarvitsevat myyjän apua niin mallin valinnassa kuin kengän jalkaan laittamisessakin.

Kevät ja kesä on keveyttä, mutta miltä näyttää syksy.

-Ainakin luvassa on nilkkureihin käärmeennahkakuvioita ja hyviä värejä, Viksten lupaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti