Lounais-Häme

Kenttä piti pintansa Ypäjällä

Loimijoki Golfin Riku Mattilan kenttäennätys 67 lyöntiä kesti ainakin Finnair Junior Tourin avauspäivän Ypäjällä. FJT:n osakilpailua keskiviikon jälkeen johtava Thaimaan maajoukkuepelaaja Sadom Kaewkanjana pääsi kyllä lähelle, sillä hän kiersi 18 väylää 68 lyönnillä eli löi neljä alle parin.

Kaewkanjana pääsee kisan toiseen päivään selvässä johdossa, sillä kakkossijaa jakavat Eetu Isometsä, Veeti Mähönen ja Atte Länsiluoto jäivät hänestä neljä lyöntiä. Thaimaan toinen edustaja Witchayanon Chotirunrungrueng on jaetulla vitossijalla tuloksella yksi yli.

Kisan kärkimies oli tyytyväinen avauspäiväänsä Ypäjällä.

-Mukavasti meni. Avauksen kanssa oli vähän ongelmia, mutta puttasin hyvin koko päivän. Kokonaisuutena hyvä päivä, Kaewkanjana kertoi.

Viisi lyöntiä maanmiehestään jäänyt Chotirunrungrueng oli pettynyt.

-Ei ollut hyvä päivä. Putit eivät uponneet ja avauksien kanssa oli ongelmia.

Vihti Golf Clubin Eetu Isometsä kävi välillä alle ja välillä yli. Avauspäivään kului lopulta 72 lyöntiä.

-Lähti vähän tahmeasti liikkeelle, mutta sitten sain pitkän putin sisään ja pääsin alle. Sen jälkeen tein kolme bogeytä ja olin pari yli. Loppu meni taas hyvin, Isometsä kertaili.

Isometsä lupaa taistella torstaina voitosta, vaikka Kaewkanjanalla onkin keulaa.

-Hyvällä ja odottavaisella mielellä lähden toiseen päivään. Olen neljä perässä, mikä on kova haaste. Kaewkanjana pelasi tänään hienosti, mutta tämä on golfia ja mitä vain voi tapahtua. Lähestymislyönnit pitää lyödä torstaina tätä päivää paremmin, Isometsä suunnitteli.

Tyttöjen kisassa thaimaalaisilla on kaksoisjohto. Pajaree Annanrukarn on avauspäivän jälkeen tuloksessa kaksi alle ja Kanyalak Preedasuttijt yhden alle parin.

Loimijoki Golfin kenttä sai kilpailijoilta myönteistä palautetta. Kenttää kehuttiin haastavaksi ja hyväkuntoiseksi, jopa piilotetuksi helmeksi.

-Pelasin täällä tiistaina ensimmäisen kerran. Tämä oli todella positiivinen yllätys, kenttä on loistavassa kunnossa, Isometsä yltyi kehumaan.

Kenttämestaria kehut lämmittivät. Hän oli tyytyväinen myös siihen, että kenttä piti kovassa seurassa pintansa. Alle parin pääsi vain muutama pelaaja.

-Kenttä ei saa olla liian vaikea, eikä liian helppo. Sen pitää olla juuri oikealla tavalla vaikea. Antaa haasteita ja jättää pelaajille jotain vähän hampaankoloon, muotoili kenttämestari, Ypäjä Golfin toimitusjohtaja Perttu Jaakkola. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic