Lounais-Häme Forssa

Keppihevostelua ja hyppynarulla hyppimistä luistimet jalassa – Kansallinen ringetteviikko näkyy Forssassakin

Kansallinen ringetteviikko käynnistyi viikonloppuna Tikkurilassa. Tapahtumia riittää pitkin viikkoa myös Forssassa.
Green Stars Challengessa eri-ikäisistä FoPS:n ringettejunioreista koottiin joukkueet, jotka kisailivat leikkimielisesti erilaisissa kilpailuissa. Yksi lajeista oli hyppynarulla hyppiminen jäällä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Luistimet jalkaan ja hyppynarulla hyppelemään sekä keppihevosella ratsastamaan. Perään luistelu- ja syöttökisailua sekä testiä siitä, kuka saa laukaistua rinkulan kovinta vauhtia laukaisututkan mittaamana.

Maanantaina jäälle luistelivat kaikenikäiset Forssan ringettejuniorit F-junioreista ylöspäin, kun jäähallilla polkaistiin todenteolla käyntiin kansallinen ringetteviikko Green Stars Challengella. Haasteillassa eri-ikäisistä junioreista koottiin sekajoukkueet, jotka leikkimielisesti kisailivat erilaisissa lajeissa.

Tarkoituksena oli puuhata yhdessä koko seuran kesken sekä nostattaa henkeä.

– Aamulla meillä kävi satakunta eskarilaista tutustumassa ringeten saloihin. Jo sunnuntaina meillä oli kaveripäivä, kun ringettekoululaiset saivat kutsua kaverinsa mukaan, FoPS-ringeten valmennuspäällikkö Anu Pitkänen kertoi.

– Green Stars Challenge on hupitapahtuma, kun haluamme järjestää myös omille junioreillemme järjestää ”häppeninkiä”.

Virallisesti ringetteviikko alkoi jo lauantaina, kun Vantaan Tikkurilla järjestettiin Tie huipulle -tapahtuma, jossa oli mukana maajoukkuenaisia ja -junioreita. Tikkurilassa nähtiin myös FoPS-lähtöisiä ringettepelaajia niin aikuisten kuin junioreidenkin maajoukkueissa.

Ringetteviikkoa on järjestetty maanlaajuisesti jo useana vuonna peräkkäin.

– Viikon tavoite on saada markkinoitua lajia entistä paremmin ja saada ringetteä esiin, Pitkänen kertoo.

FoPS-ringeten tapahtumat jatkuvat vielä viikon loppupuolella. Torstaina ykkösjoukkue kohtaa yhteistyökumppanin otteluun jäähallilla kello 19. Lauantaina B-tyttöjen Lukko-ottelun yhteydessä järjestetään lajiesittelyä jäähallin ylätasanteella kello 13-15.

Sunnuntaina taas on ringettekoulun perhepäivä. Pitkänen toivoo, että perhepäivään osallistuisi ringettejuniorien läheisiä.

– Tervetullut on kuka tahansa: äiti, isä, mummu, vaari. Kunhan on luistimet jalassa ja kypärä päässä, niin ei muuta kuin mukaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic