Lounais-Häme

Keramiikka puuosaston tiloihin FAI:ssa

Ensi elokuussa Forssan ammatti-instituutin (FAI) keramiikkaopiskelijat siirtyvät Tammelan tiloista instituutin kampukselle. Vielä on epäselvää, ovatko kaikki korvaavat tilat Saksankadun varressa valmiina, kun uusi lukukausi alkaa.

Tekstiiliartesaanit sijoittuvat G-rakennukseen, jonka aikuiskoulutukselta vapautuneista tiloista saadaan sopiva pienin muutostöin.

Saventaitajien on tarkoitus sijoittua entisiin puuseppäkoulutuksen tiloihin. Puuseppien koulutus päättyi vuonna 2014. Tiloissa on nyt vuokralla Forssan nuorten puutyöpaja.

YHTYMÄHALLITUS palautti keramiikka-artesaanien uusien tilojen muutostöiden alustavan kustannusarvion uudelleen valmisteluun.

– Arvio oli noin 250 000 euroa. Nyt tutkitaan uudelleen sekä suunnittelua että kustannuksia. Seuraava yhtymähallituksen kokous on 24. toukokuuta ja siihen mennessä ratkaisu pitäisi löytyä, talousjohtaja Tanja Paassilta toteaa.

Yhtymähallitus valtuutti kuitenkin Paassillan päättämään Tammelan kanssa vuokrasopimuksen elokuun alussa.

Tammelan yksikön henkilökunta on ollut mukana suunnittelemassa korvaavaa tilaa Forssaan. Se soveltuu keramiikan tekoon sekä kokonsa, toimintojensa ja valonsa suhteen.

AMMATTIIN OPISKELEVIEN uusi lukukausi alkaa hyvissä ajoin elokuussa. Kuntayhtymän johtaja Tuula Koivula toteaa, että keramiikkatilat eivät ehkä valmistu lukuvuoden alkuun.

– Kiire tulee, mutta jos ne eivät valmistu ajoissa, järjestelemme opetusta jollakin tavalla. Ehkä paneudumme alussa enemmän yleisaineisiin tai työssäoppimiseen. Syyskuussa tilat saadaan jo varmasti opetuskäyttöön, Koivula arvelee.

ARTESAANIKOULUTUKSEN siirrolla Tammelasta Forssaan arvioidaan FAI:ssa syntyvän kunnon säästöt. Kiinteistönhoito-, siivous- ja lämmityskuluista kertyy Forssaan keskittämällä noin 100 000 euron säästö.

Toimipiste Tammelassa on FAI:n mukaan asettanut haasteita myös oppilaiden kulkemiseen sekä ruokailun järjestämiseen. Lisäksi opiskelijoiden palvelut ovat paremmin saavutettavissa, kun toiminta keskittyy yhteen paikkaan.

TAMMELAN KUNTA päätti ottaa Norrintien kiinteistön omaan käyttöönsä kouluverkkoselvityksen lopputuloksena. Kunnan ja ammatti-instituutin sopimus kiinteistöstä olisi ollut voimassa vuoteen 2022, mutta se oli notkeasti purettavissa molemminpuolisella päätöksellä.

YHTYMÄHALLITUS on päättänyt laittaa entisen puuosaston koneet ja laitteet tarpeettomina myyntiin. Säilytystilaa niille ei oppilaitoksesta löydy.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti