Lounais-Häme

Kerber juhlii Wimbledon-mestaruutta ensi kertaa

Lontoo
14.07.2018, 19:41

Urheilu-uutiset

Angelique Kerber on voittanut naisten kaksinpelin Wimbledonin tennisturnauksessa ensi kertaa urallaan. Loppuottelussa Kerber kellisti amerikkalaisen Serena Williamsin 6-3, 6-3.
Ottelu kesti tunnin ja viisi minuuttia. Kerber avasi räväkästi ja vei avauserän kolmen syötönmurron myötä.
Toisen erän kuudennessa pelissä oli ratkaisun makua. Kerber juoksi Williamsin lyönnit kiinni, vastasi vahvasti ja nappasi ottelun neljännellä syötönmurrollaan 4-2-johdon.
Omalla syötöllään hän meni varmasti 5-2-johtoon. Williams kavensi muttei pystynyt kirimään Kerberin etumatkaa kiinni. Ratkaisu tuli ensimmäisellä ottelupallolla, jonka Williams palautti verkkoon.
Kerber, 30, sai revanssinsa. Hän mitteli Williamsia vastaan myös vuoden 2016 Wimbledon-finaalissa ja hävisi. Samalta vuodelta ovat Kerberin aiemmat grand slam -mestaruudet Australian ja Yhdysvaltain avoimista. Viime vuonna Kerber tuskaili heikon menestyksen kanssa. Hän putosi kahdessa grand slam -turnauksessa avauskierroksella.
Williams, 36, kiipesi takaisin tenniksen huipulle vain kymmenen kuukautta esikoisensa syntymän jälkeen. Olympia-tytär syntyi syyskuussa, ja Williams palasi kilpakentille kevättalvella.
Jo loppuottelupaikalla Willims näytti, että hänen sijoittamisensa turnauksessa 25:nneksi meni pahasti mönkään. Kerber oli sijoitettu 11:nneksi.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic