Lounais-Häme Jokioinen

Kerran vielä Kuusniemelle – Teatteri Tuntematon hyvästelee kuvitteellisen kylän

Kesäteatterikauden päätteeksi Teatteri Tuntematon palaa vielä kerran Kuusniemelle. Vaikka teatteri jättää kuvitteellisen kylän, sen asukkaat eivät poistu näyttelijöistä.
Teatteri Tuntemattoman näyttelijätiimi on pysynyt hyvin kasassa vuodesta toiseen.
Teatteri Tuntemattoman näyttelijätiimi on pysynyt hyvin kasassa vuodesta toiseen.

Jokioislainen Teatteri Tuntematon teki taannoin kyselyn siitä, minkälaista ohjelmaa yleisö haluaisi jatkossa nähdä ja kuulla.

– Puolet vastanneista toivoi jatkoa Kuusniemi-näytelmille, joten päätimme rakentaa teatterikonsertin aiempien kesien näytelmistä, käsikirjoittaja ja ohjaaja Sari Ojala kertoo.

Tuntematon on esittänyt Heikki Luoman ja Jukka Mäkisen maalaiskomediasarjaan kuuluvia näytelmiä kolmena kesänä. Ensimmäisenä oli Vain muutaman huijarin tähden, sitten Mooseksen perintö ja viime kesänä kantaesityksenä Korkeuskammoa Kuusniemellä.

– Nyt Kolme vuotta Kuusniemellä -teatterikonsertti rakentuu näiden kolmen näytelmän parhaista paloista ja musiikista.

Kolmessa näytelmässä oli yhteensä 56 biisiä, osin potpureina. Koosteeseen näistä on päätynyt neljäkymmentä.

Läheisiä henkilöitä

Sari Ojala ja Sami Myllyoja toteavat, ettei Kuusniemi poistu teatterilaisista senkään jälkeen, kun tämän kesän näytäntökausi on päättynyt.

– Me olemme kaikki niin kasvaneet rooleihimme emmekä varmaankaan ikinä kasva niistä ulos. Itsellenikin Suvi Aaltonen-Pohto on niin läheinen henkilö, osa minua, Ojala sanoo.

Myllyoja katsoo Kuusniemi-näytelmien olleen poikkeuksellisen suosittuja.

– Kolmen vuoden aikana 59 loppuunmyytyä esitystä. Teatterikonserttiesityksiä on yhdeksän, ja loppuunmyytyjä niistä on jo viisi, Myllyoja kertoo.

Alkukesästä Tuntematon esitti Tähdet tähdet -teatterikonsertin, jonka musiikki koostui Suomi-Filmin helmistä eri vuosikymmeninä.

– Ensi vuoden ohjelma on hautumassa. Mietin kahden erilaisen jutun välillä, mutta näytelmää on joka tapauksessa luvassa. Nyt oli konserttien kesä.

 

Kolme vuotta Kuusniemellä -teatterikonsertti Jokioisilla 24.8.–7.9. Lisätiedot www.teatterituntematon.fi.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic