Lounais-Häme

"Kerrankin sai nostaa" – 84-vuotias Olavi Kallio punnersi 110 kiloa

Kilpailujen vanhin nostaja, kohta 85 vuotta täyttävä Olavi Kallio otti omansa klassisen penkkipunerruksen SM-kisojen avauspäivänä Eerikkilässä. Vuonna 1933 syntynyt Kallio punnersi 110 kiloa ja voitti M70-sarjan alle 83 kilon painoluokan Suomen mestaruuden 2,5 kilon erolla kymmenen vuotta nuorempaan Kalevi Lampiseen.

-Olen ihan tyytyväinen. Kerrankin sai nostaa, Kallio myhäili kilpailujen jälkeen.

Mikäli Kallio ei olisi saanut viimeisellään 110:tä kiloa ylös, olisi hän jäänyt Porin Voimailijoiden Lampisen taakse. Tiukassa paikassa Kallio oli rautaa ja nosti 110 kiloa väkisin suorille käsille.

-Tämä oli muuten 30:s Suomen mestaruuteni, Kallio kertoi.

 

Kallion kuuluisi ikänsä puolesta nostaa oikeastaan M80-sarjassa, mutta kun Suomen Voimanostoliitolla ei sellaista sarjaa ole. Vielä Hyvinkään Voima-Veikkojen nostaja on kuitenkin pärjännyt, vaikka antaakin nuorimmille 15 vuotta tasoitusta.

– Minulla on vahva pohja tähän lajin. Juoksin aiemmin maratoneja ja hiihdin loppet-kisoja. Soudin myös pitkiä matkoja, Kallio kertoo.

Viisi Euroopan mestaruutta voittaneen Kallion kauden päätavoite on Vantaalla käytävissä MM-kisoissa.

-Totta kai lähden kultaa hakemaan.

Eerikkilän kisapuitteet saivat hyvinkääläiseltä kovasti kehuja.

-Olen nostanut monenlaisissa halleissa ulkomaita myöden. Missään ei ole tullut vastaan tällaista paikkaa. Kaikki on hoidettu viimeisen päälle, Kallio kehui.

 

SM-kisojen avauspäivänä perjantaina nähtiin myös kaksi uutta Suomen ennätystä M70-sarjassa. Ylöjärven Ryhdin Antero Kauranen kohenteli alle 74-kiloisten SE:n 125 kiloon. Alle 93-kiloisissa Hartolan Voiman Seppo Komppa punnersi uudeksi Suomen ennätykseksi 134 kiloa.

Perjantain raskaimmat raudat M70-sarjassa nosti Lohtajan Veikkojen Mikko Seikkula. Seikkula teki alle 120-kiloisiin hurjan 180 kilon tuloksen.

Tammelan Ryskeen ja Lopen Voima ja Kunto Teamin järjestämät klassisen penkkipunnerruksen SM-kisat jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina paikallisista nostajista kisalavalle nousevat Ryskeen Anita Reunanen, Netta Miettinen, Vilho Miettinen ja Oli Skogberg sekä Huittisen Voimailijoita edustava urjalalainen Sanna Joutsela. FL

 

Uusimmat