Lounais-Häme

"Kerrankin sai nostaa" - 84-vuotias Olavi Kallio punnersi 110 kiloa

Kilpailujen vanhin nostaja, kohta 85 vuotta täyttävä Olavi Kallio otti omansa klassisen penkkipunerruksen SM-kisojen avauspäivänä Eerikkilässä. Vuonna 1933 syntynyt Kallio punnersi 110 kiloa ja voitti M70-sarjan alle 83 kilon painoluokan Suomen mestaruuden 2,5 kilon erolla kymmenen vuotta nuorempaan Kalevi Lampiseen.

-Olen ihan tyytyväinen. Kerrankin sai nostaa, Kallio myhäili kilpailujen jälkeen.

Mikäli Kallio ei olisi saanut viimeisellään 110:tä kiloa ylös, olisi hän jäänyt Porin Voimailijoiden Lampisen taakse. Tiukassa paikassa Kallio oli rautaa ja nosti 110 kiloa väkisin suorille käsille.

-Tämä oli muuten 30:s Suomen mestaruuteni, Kallio kertoi.

 

Kallion kuuluisi ikänsä puolesta nostaa oikeastaan M80-sarjassa, mutta kun Suomen Voimanostoliitolla ei sellaista sarjaa ole. Vielä Hyvinkään Voima-Veikkojen nostaja on kuitenkin pärjännyt, vaikka antaakin nuorimmille 15 vuotta tasoitusta.

– Minulla on vahva pohja tähän lajin. Juoksin aiemmin maratoneja ja hiihdin loppet-kisoja. Soudin myös pitkiä matkoja, Kallio kertoo.

Viisi Euroopan mestaruutta voittaneen Kallion kauden päätavoite on Vantaalla käytävissä MM-kisoissa.

-Totta kai lähden kultaa hakemaan.

Eerikkilän kisapuitteet saivat hyvinkääläiseltä kovasti kehuja.

-Olen nostanut monenlaisissa halleissa ulkomaita myöden. Missään ei ole tullut vastaan tällaista paikkaa. Kaikki on hoidettu viimeisen päälle, Kallio kehui.

 

SM-kisojen avauspäivänä perjantaina nähtiin myös kaksi uutta Suomen ennätystä M70-sarjassa. Ylöjärven Ryhdin Antero Kauranen kohenteli alle 74-kiloisten SE:n 125 kiloon. Alle 93-kiloisissa Hartolan Voiman Seppo Komppa punnersi uudeksi Suomen ennätykseksi 134 kiloa.

Perjantain raskaimmat raudat M70-sarjassa nosti Lohtajan Veikkojen Mikko Seikkula. Seikkula teki alle 120-kiloisiin hurjan 180 kilon tuloksen.

Tammelan Ryskeen ja Lopen Voima ja Kunto Teamin järjestämät klassisen penkkipunnerruksen SM-kisat jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina paikallisista nostajista kisalavalle nousevat Ryskeen Anita Reunanen, Netta Miettinen, Vilho Miettinen ja Oli Skogberg sekä Huittisen Voimailijoita edustava urjalalainen Sanna Joutsela. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti