Lounais-Häme Lounais-Häme

Kerro vinkkisi Forssan Lehden kyselyssä: Korona tyrehdytti asiakasvirran, kuinka auttaa paikallista yrittäjää pulassa?

Forssan Lehti kysyy vinkkejä lukijoilta: Kuinka voimme turvallisesti auttaa paikallista yritystoimintaa?
Forssan keskusta on hiljentynyt koronaviruksen myötä ja liikkeiden ovet käyvät hiljakseen.

Koronavirus on uhka paitsi vanhuksille myös yritysten taloudelle. Monet paikalliset yritykset kipuilevat nyt tyrehtyneen asiakasvirran vuoksi.

Koronaepidemian on ennustettu ajavan suuren osan yrityksistä taloudellisiin vaikeuksiin, jopa konkurssiin.

Yritysten huoli on suuri, selviää Elinkeinoelämän keskusliiton kyselystä. Yrityskysely toteutettiin aikavälillä 12.–16.3. eli ennen kuin Suomeen julistettiin valmiuslaki.

Jo tuolloin 40 prosenttia yrityksistä arvioi tilanteensa heikentyvän koronan johdosta melko tai erittäin paljon. 87 prosenttia arvioi koronaviruksella olevan ainakin jonkinasteisia negatiivisia vaikutuksia yrityksen toimintaan ja taloudelliseen tilanteeseen.

Koronavirus tulee vahvasti myös meidän kuluttajien kukkarolle: 40 prosenttia kyselyyn vastanneista piti koronaviruksen seurauksena syntyviä lomautuksia tai irtisanomisia todennäköisinä. Valmiuslain voimaantulon myötä lukema on mitä todennäköisimmin vain kasvanut.

Kerro ehdotuksesi

Forssan Lehti kysyy nyt lukijoilta vinkkejä, kuinka helpottaa paikallisyrittäjien ja -yritysten pärjäämistä. Kerro meille, millä tavoin pidämme alueemme talouden rattaat pyörimässä, kuinka voimme kuluttajina olla turvallisella tavalla avuksi?

Kun riennot on keskeytetty, olisiko aikaa rästihommille? Ruokakaupassa on jopa ruuhkaa, olisiko rauhallisemman asiakasvirran kivijalkaliikkeissä tai vaikkapa rautakaupassa asiointi turvallisempaa?

Pääset kyselyyn tästä.

Uusimmat

Fingerpori

comic