Lounais-Häme

Kertaus on opintojen äiti: Jokioisten kunnanvaltuusto uusi laittoman kokouksen

Jokioinen uusi 14. helmikuuta pidetyn kunnanvaltuuston kokouksen, koska sen päätökset syntyivät virheellisessä järjestyksessä. Kokouksessa oli läsnä vasemmistoliiton kutsumana varavaltuutettuna henkilö, joka ei kuitenkaan ollut saanut kuntavaaleissa virallista varavaltuutetun asemaa. Kokouksessa syntyneet päätökset olivat siksi lainvastaisia.

Esityslistalla olleet asiat tulivat perjantain kertauskokouksessa käsitellyksi samaan tapaan kuin aiemmassa kokouksessa, mutta lain mukaisesti.

-Ainoa muutos on se, että valtuustoaloite venevalkaman rakentamisesta palautettiin uudelleen valmisteluun ilman äänestystä. Valtuusto oli asiassa yksimielinen, kertoo hallinto- ja talousjohtaja Mika T.Rantala.

Kertauskokouksessa jätettiin myös kolme uutta aloitetta. Vihreiden valtuustoryhmä ehdottaa, että Paanan koulun, kunnanviraston ja kirjaston läheisyyteen perustetaan hyötypuutarha kuntalaisten virkistykseksi ja aistipuutarhaksi. Avoimeen puutarhaan istutettaisiin pieniä puita, hedelmäpuita ja marjapensaita.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä teki aloitteen tonttialesta. Kalliimpien tonttien hintaa pitäisi ryhmän mukaa tarkistaa alaspäin nykyisestä 8,5 eurosta neliöltä. Edullisempi hinta voisi ryhmän mukaan houkutella muuttajia kuntaan ja vaikuttaa positiivisesti sekä väestön kasvuun että verotulojen kertymään.

Sdp:n valtuustoryhmä haluaa, että kunnan työpaikoilla ja eri tehtävissä tehtäisiin työn vaativuuden arviointi. Työn vaativuus vaikuttaa palkkaukseen. Edellisestä on jo aikaa kymmenkunta vuotta.

Myös ensimmäisessä kokouksessa jätetyt aloitteet nuorten työllistämisestä, Paanan kevyen liikenteen väylän valaisemisesta ja lapsivaikutusten arvioinnista esitettiin uudelleen.

Rantala toteaa, että virhe oli monitahoisen sattumaketjun summa. Kaikki oli ollut vielä vähän ennen kokousta kunnossa. Vasemmistoliiton kaksi valtuutettua oli ilmoittanut olevansa estynyt ja heille molemmille oli kutsuttu puolueen varavaltuutetuista varaedustajat paikalle. Heistä toinen joutui juuri kokouksen alla lähtemään päivystysluontoiseen työhön.

Puolue kävi kiireellä läpi kuntavaalituloslistaansa läpi, ja valtuutetun paikalle kutsutuksi tuli tämän listan kuudes, jolla ei ole varavaltuutetun asemaa.

Kun varavaltuutetut loppuvat, valtuutetun paikka on jätettävä tyhjäksi. Siitä ei Rantalan mukaan ole kunnalliselle päätöksenteolle ongelmaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti