Lounais-Häme Forssa

Kesä ei vaikuta jätteen keräykseen – Täysistä astioista kehotetaan ilmoittamaan

Rinki Oy seuraa keräysastioiden täyttöastetta jatkuvasti. Tarvittaessa tyhjennysväliä muutetaan.
Tältä näyttää pahvinkeräyskontin sisällä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tältä näyttää pahvinkeräyskontin sisällä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Täydet pahvipakkausten keräyskontit Forssassa herättivät lukijassamme ihmetystä. Soitimme Rinki Oy:lle ja kysyimme, vaikuttaako kesä ja lomakausi konttien tyhjennykseen.

Miten kesäaika vaikuttaa ekopisteiden jäteastioiden tyhjennykseen, Rinki Oy:n aluepäällikkö Harri Patana?

– Vilkkaiksi tiedetyillä kesäpaikkakunnilla siirrytään jo toukokuussa tiheämpään kesärytmiin.

Seuraamme jatkuvasti astioiden täyttöastetta punnitsemalla astioihin tuodut jätteet. Näihin tietoihin ja saatuun asiakaspalautteeseen perustuen tyhjennysväliä voidaan harventaa tai tiivistää.

Kesäkuukausina tyhjennysvälit eivät juuri vähene.

Kuinka nopealla aikataululla tyhjennysvälin muutos toteutuu?

– Lasilla ja metallilla tyhjennysvälin muutokseen kuluu hieman enemmän aikaa. Niitä tyhjennetään muutenkin harvemmin. Muovia on joka vuosi kerätty edellistä enemmän, ja joihinkin paikkoihin on päätetty lisätä toinen keräysastia.

Syntyykö jotakin jätelajia kesäisin enemmän kuin muina vuodenaikoina?

– Tästä ei ole tehty tilastoja. Niin kuin vuodessa on neljä vuodenaikaa, on vuodessa myös neljä erilaista aikaa kierrätyksen suhteen.

Alkuvuosi on hiljainen. Kevättä ja kesää kohden kierrättäminen lisääntyy. Syksyllä taas hiljenee, ja jouluna kierrätys ja jätteen keräys jälleen kasvaa. Mitään yksittäistä pakkausjaetta tuskin tulee kesäisin sen enempää kuin muulloinkaan.

Kuinka tulee toimia, jos huomaa Rinki-ekopisteen keräysastian olevan täynnä?

– Rinkiin.fi-sivulta löytyy palautelomake, jonka voi täyttää. Lisäksi jokaisella keräyspisteellä on myös palvelunumeromme, johon soittamalla voi ilmoittaa keräyspisteen täysistä astioista.

Roskaaminen ja jätteiden jättäminen maahan ei ole toivottavaa. Vaikka tilanne saattaisi ärsyttää, kehotamme viemään jätteet jollekin toiselle keräyspisteelle. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic