Lounais-Häme Forssa

Kesä koukuttaa lukutoukat ahkerasti kirjojen pariin: Forssassa suosituinta kesälukemista ovat dekkarit

Kesä on houkutellut Forssan kaupunginkirjaston asiakkaat kirjojen pariin ahkerasti.
Forssan kaupunginkirjastosta on kesällä haettu luettavaa laidasta laitaan. Suosituimpia teoksia ovat olleet dekkarit ja muut rikosromaanit. Kuva: Pessinen Seppo
Koronan vuoksi suljetuilla kirjastoilla on tarjolla sähköistä materiaalia. Kuva: Seppo Pessinen

Helteinen kesä ei ole haitannut lukutoukkia. Forssan kaupunginkirjaston ovi on käynyt vilkkaasti koko kesän. Eniten asiakkaita on ollut aamu- ja iltapäivisin, sillä lämmin sää on saanut ihmiset lähtemään hellettä pakoon kirjaston viileyteen.

– Moni lomalainen on hakenut meiltä luettavaa. Iltaisin on ollut hiljaisempaa. Uskon, että se johtuu siitä, että esimerkiksi moni kesämökkiläinen hakee meiltä luettavaa kauppareissun yhteydessä ja palaa sitten illaksi takaisin mökille, kirjastonhoitaja Antti Erkkilä pohtii.

 

Forssan kaupunginkirjasto on ollut kesäviikonloput suljettuna. Vaikka kirjaston suosio on suuri kesäkuukausien aikana, negatiivista palautetta kirjaston kesän aukioloajoista ei ole kantautunut Erkkilän korviin.

– Kirjasto on ollut kiinni kesäviikonloput jo monta vuotta. Syynä siihen ovat kesälomat, joiden vuoksi henkilöstöä ei ole riittävästi pitämään kirjastoa avoinna kesälauantaisin, kirjastonhoitaja tuumii.

 

Kesän suosituimpia teoksia ovat dekkarit ja muut rikosromaanit. Myös historiallinen kertomakirjallisuus löytää hyvin lukijansa. Lomalaisen käsissä kuluvat myös elämäkerrat ja muistelmat. Syksyllä lainatuimpien teosten joukkoon nousee taas tietokirjallisuus.

– Enni Mustosen teokset ovat todella kysyttyjä. Lisäksi meiltä lainataan paljon Jarkko Sipilän ja Leena Lehtolaisen kaunokirjallisuutta. Henkilöteoksien puolella Michelle Obaman muistelmat ja Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen ovat olleet myös suosittuja, Erkkilä luettelee.

Myös lasten ja nuorten kirjallisuus löytää lainaajansa kesällä. Kesän luetuimpia nuorten kirjoja Forssassa ovat Soturikissat-kirjasarjan teokset.

 

Erkkilän mukaan kaupunginkirjaston asiakkaat ovat melko itsenäisiä ja määrätietoisia lainaajia. Kirjaston tiskiltä kysytään apua aina silloin tällöin. Pääsääntöisesti lainaajat tietävät etukäteen, mitä he ovat tulleet kirjastosta etsimään.

– Meillä on käytössä Internet-sivuillamme toimiva lukuneuvoja, josta voi pyytää lukuvinkkejä. Se on ollut tänä kesänä tavallista suositumpi. Kun asiakas on täyttänyt lukuneuvojassa pyydetyt tiedot, vinkkaamme niiden perusteella juuri hänelle sopivaa luettavaa, kirjastonhoitaja täsmentää. FL

 

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic