Lounais-Häme

Kesäksi kuntoon metreistä kisaillen, mutta omaa kuntoa kohentaen

Tärkeintä ei ole kilpa vaan kunnon kohottaminen. Tällä periaatteella järjestää Suomen Uimaliitto jo 27. kerran Ui kesäksi kuntoon -kampanjan maaliskuussa. Koko kuukauden kestävään kampanjaan on ilmoittautunut 93 uimahallia eri puolilta Suomea.

Lähiseudun uimahalleista ovat mukana Someron uimahalli Loiske ja Loimaan Vesihovi. Forssan Vesihelmeä ei hallilistasta löydy.

-Kampanja ei ole tuonut uusia innokkaita uimareita. Aktiiviset uimarit uivat ahkerasti ympäri vuoden ilman kampanjaakin, perustelee palvelupäällikkö Totti Munck Vesihelmestä.

Munckin mukaan kampanja ei kilpailullisestikaan palvele Vesihelmeä, joka kokonsa vuoksi olisi mukana isojen uimahallien sarjassa. Someron ja Loimaan hallit ovat pärjänneet pienempien hallien sarjassa,mutta Vesihelmellä ei pärjäämismahdollisuutta omassa sarjassaan ollut alun alkaenkaan.

Ui kesäksi kuntoon ei Munckin havaintojen mukaan kiinnosta uimareita kampanjan alkuvuosien malliin.

-Uutuudenviehätys on selvästi karissut. Kun olimme kampanjassa mukana, laskivat osanottajamäärät ja metrit tasaisesti. Palautettakaan ei meille asti ole tullut, että kampanjaa haluttaisiin. Jos asiakkaat kovasti toivoisivat, saattaisimme taas lähteäkin mukaan, Munck sanoo.

 

Kuukauden kestävän kampanjan aikana on tarkoitus kiinnittää huomiota omaan tapaan liikkua vedessä ja tarjota tilaisuus löytää uintiliikunnasta uusi oma juttu.

-Vaikka hiihtolomakelit ovatkin parhaimmillaan, haluamme muistuttaa, että uimahallissakin kunto kohoaa tehokkaasti ja samalla karttuu tärkeä kansalaistaitomme, eli uimataito. Vedessä liikkuminen on myös hyvin nivelystävällistä, mikä hellii laduilla ja jääkentillä ulkoilutettuja jäseniä, muistuttaa Uimaliiton toiminnanjohtaja Eerika Laalo-Häikiö.

Viime vuonna kampanjaan otti osaa reilut 17 000 liikkujaa sadassa uimahallissa. Tuloksena oli yhteensä yli 63 000 uintikilometriä, ja toinen mokoma vesiliikuntatunteina. Aiempia tuloksia on hyvä lähteä parantamaan, vaikka aivan yhtä paljon uimahalleja ei tänä vuonna olekaan mukana.

 

UKK-kampanjaan voi osallistua kampanjaan kuuluvassa uimahallissa, jossa suorituksia voi kerätä joko uimalla tai vesijuoksulla ja vesijumpalla. Suoritukset voi kirjauttaa henkilökohtaiseen suorituskorttiin ja uimahallin suoritustaululle. Uimarit kirjaavat kauhotut metrit ja muut vesiliikkujat liikutut minuutit.

Vaikka uimahalleissa suorituksia vertaillaankin, on kampanjan pääidea haastaa itsensä kasvattamaan uintiliikuntakuntoa ja kehittämään uintitekniikkaa.

Kampanjaan osallistuvat uimahallit on jaettu vuotuisen kävijämääränsä perusteella kolmeen sarjaan: pienet, keskisuuret ja suuret. Kampanjan päätteeksi uimahallit ilmoittavat tuloksensa Uimaliittoon, joka palkitsee uintivarustepaketein yhdeksän uimahallia; kussakin sarjassa eniten kilometrejä keränneet hallit, eniten vesiliikuntaminuutteja keränneet hallit ja eniten kävijämäärään suhteutettuja osallistujia keränneet hallit.

 

Ui kesäksi kuntoon
Järjestetty vuosittain 1992 alkaen, järjestäjänä Suomen Uimaliitto ry.Osallistujaennätys vuodelta 2000, jolloin mukana oli 108 uimahallia ja noin 32 000 osallistujaa.Vuonna 2018 kampanja järjestetään 1.–31. maaliskuuta.Tänä vuonna mukana on 93 uimahallia ja 28 uimaseuraa.Osallistua voi uimalla, vesijuoksemalla tai vesijumppaamalla.400Esimerkiksi rintauinti saattaa kuluttaa puolessa tunnissa jopa 400 kilokaloria.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti