Lounais-Häme

Kesäkuu oli majoitusliikkeille vaikea – Kanta-Hämeessä yöpymismäärät lähes puoliintuivat viime vuoteen verrattuna

Kotimaan matkailun suosiminen ei näkynyt vielä kesäkuussa Suomen majoitusliikkeiden yöpymismäärissä.
Suomen majoitusliikkeet vetivät asiakkaita viime vuonna paremmin kuin edellisvuonna. Kuva: Lassi Puhtimäki
Alkukesä oli majoitusliikkeille vaikea. Kuva: Lassi Puhtimäki

Korona on korostanut tänä kesänä kotimaan matkailua, mutta vielä kesäkuussa majoitusliikkeissä vallitsivat vaikeat ajat. Asia selviää Tilastokeskuksen tänään julkaisemasta tilastosta.

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymismäärät tippuivat kesäkuussa odotetusti murto-osaan viime vuoden luvuista, mutta myös kotimaisten matkailijoiden yöpymisissä pudotus oli kova.

Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät Suomen majoitusliikkeissä 37,7 prosenttia viime vuodesta ja heille tilastoitiin 1,05 miljoonaa yöpymisvuorokautta kesäkuussa 2020.

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät 92,7 prosenttia ja ulkomaalaisille yöpymisiä tilastoitiin 0,04 miljoonaa. Kaikkiaan yöpymisiä oli yhteensä 1,09 miljoonaa, mikä oli 52,3 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Kanta-Hämeessä kotimaisten matkailijoiden yöpymismäärät tippuivat viime vuoteen verrattuna vajaat 44 prosenttia 22 811 yöpymiseen. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymismäärät laskivat puolestaan yli 76 prosenttia 728 yöpymiseen.

Tilastossa oli mukana 28 majoitusliikettä Kanta-Hämeestä, joissa oli yhteensä 1518 huonetta.

Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

 

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic