Lounais-Häme

Kesälaitumilta jäähallin viileyteen - ringettekausi vauhtiin Forssassa

Helle hikoilutti ulkona, mutta sisällä harjoitusjäähallissa oli taatusti viileää, kun FoPS Ringette aloitti jääkautensa tutulla kesäleirillä Forssassa.

Kolmipäiväinen kauden aloitus noudatteli tuttua, hyväksi havaittua kaavaa. Treeniä, peliä, iloista yhdessä oloa. Vauhdikas leiri huipentui keskiviikon otteluihin, joissa D-tytöt kohtasivat Laitalan Jyskeen ja B-tytöt Nurmijärven Seiskat.

-Tällä leirillä on aina kiva fiilis, kun palaillaan kesälaitumilta tänne halliin. Pelaajat näkevät taas taon jälkeen toisiaan, samoin valmentajat ja pelaajien vanhemmat, kertoi FoPS:n ringetten valmennuspäällikkö Anu Pitkänen.

Yleensä kautta on starttailtu jäähallin puolella, tänä vuonna jää tehtiin ensiksi harjoitusjäähalliin. Olot olivat pikkuhallin puolella hyvät.

-Ihan kiva sitä on täältäkin kautta aloitella. Leirillä ovat taas mukana kaikki joukkueet F-tytöistä edustukseen saakka, kertoi Pitkänen, joka luotsaa tällä kaudella Ykkössarjassa pelaavaa naisten edustusjoukkuetta.

Leirillä on aina omanlaisensa, iloisen energinen tunnelmansa. Pienten innostus tarttuu kokeneempiinkin ringetten harrastajiin.

-Täällä on ollut taas superhauskaa. Ihaninta on nähdä noita nuorimpia tyttöjä, kun ne ovat innoissaan treeneistä ja uimaan pääsemisestä, kertoo Pitkänen.

Forssan Lamminrannan puitteista voivat useimmat seurat vain haaveilla. Harvassa on hallit, joista pääsee melkein suoraan jäältä tekemään oheistreenejä urheilukentälle, pelaamaan viereiselle kentälle futista tai vaikka kipaista uimaan.

 

FoPS saa ringettejoukkueet alkavalle kaudelle muihin paitsi C-ikäluokkaan. Nuoremmat junnut pelaavat alueen sarjoissa, vanhimmat ja edustus valtakunnan tasolla.

B-nuorten tähtäin on taas SM-sarjassa. Edustus lähtee naisten Ykkössarjaan kapealla, mutta kehityskykyisellä joukkueella.

-Ehkä suurin tavoite kaudelle on se, että pelaajien henkilökohtainen taitotaso nousee ja joukkue kehittyy. Sarjassa pyrimme sinne vähän puolen välin paremmalle puolelle, Pitkänen totesi.

Naisissa ei ole liikaa pelaajia, mutta joukkue on varsin taitava ja liikkuva. FoPS aikoo pelata alkavallakin kaudella vauhdikasta ja liikkuvaa ringetteä.

Nuoremmat junnujoukkueet lähtevät kauteen hakemaan onnistumisen kokemuksia. Pelaajat ovat sarjoihinsa vuoden vanhempia ja taitavampia kuin viime kaudella. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic