Lounais-Häme

KESÄLEHTI: Lounais-Hämeen uimarannat, lyhyt oppimäärä

Uimakausi on helteiden ansiosta hurjassa vauhdissa. Välillä kannattaa tutuimman rannan sijaan suunnata tutkimaan myös muita Lounais-Hämeen uimarantoja. Ennen uimista kannattaa olla perillä järven sinilevätilanteestä.

 

Keräsimme listan Forssan ja lähiseutujen yleisistä uimarannoista  perustietoineen. Kävijämäärät perustuvat kuntien arvioimiin lukuihin.   

 

Forssa
Linikkalanlammi, Nummilähteenkatu 8
Hiekkaranta parin kilometrin päässä Forssan keskustasta. Kattava, palvelu- ja varustetaso: rannasta löytyy hyppytorni ja ponnahduslauta sekä pukukopit ja wc. Lapsille varattu oma lastenallas. Lähituntumassa myös lentopallokenttä, kioski, saunatilat ja lenkkeilymaastoa. Rannalla on uimavalvontaa määrättyinä sesonkiaikoina (15.6.–31.8). Satoja kävijöitä päivässä, syytä varautua ruuhkiin. Vesi äkkisyvää. 

Mäkilammi, Eliaksentie 3
Hiekkaranta Vieremän kaupunginosassa. Rannalla lentopallokenttä, myös pukukopit ja wc. Parikymmentä kävijää päivässä, ei erikseen uimavalvontaa. Vesi nopeasti syvenevää. 

 

Jokioinen
Kuuma, Kankaantie 54
Osin sorapohjainen ranta, vesi loivasti syvenevää. Rannalla pukukopit, wc ja grillikatos. Ei uimavalvontaa, kymmeniä kävijöitä päivässä.

Rehtijärvi, Uimarannantie 54
Hiekka-savipohjainen ranta, vesi loivasti syvenevää. Rannalla pukukopit ja wc sekä lentopallokenttä ja grillikatos. Ei uimavalvontaa, kymmeniä kävijöitä päivässä.

 

Somero
Nummijärvi, Linkintie 46 
Hiekkaranta, vesi nopeasti syvenevää.  Laiturilla ponnahduslauta ja hyppytorni, rannalla pukukopit ja wc. Ei uimavalvontaa. Kymmeniä kävijöitä päivässä. 

Salkolanjärvi, Porintie 
Hiekkaranta, vesi loivasti syvenevää. Rannalla pukukopit, mahdollisuus käyttää läheisen tielaitoksen wc:tä. Ei uimavalvontaa. Kymmeniä kävijöitä päivässä.  

 

Tammela
Kuivajärvi & Suujärvi, Saaren kansanpuisto, Portaantie 478
Hiekkaranta, vesi loivasti syvenevää. Rannalta löytyy pukukopit, kioski, lounasravintola ja lenkkeilymaastoa. Suujärvellä myös hyppylaituri. Uimavalvontaa määrättyinä sesonkiaikoina, kymmeniä kävijöitä päivässä. Erikoisuutena koirille varattu oma uima-allas. 

Pikku-Liesjärven leirikeskus, Opaalikuja 51
Hiekka-sorapohjainen ranta, vesi loivasti syvenevää. Rannalla pukukopit ja wc, sekä saunatilat, grillikatos ja urheilukenttä. Ei uimavalvontaa, kymmeniä kävijöitä päivässä.

Pyhäjärvi, Vekkiläntie 3
Hiekkaranta, vesi loivasti syvenevää. Rannalla pukukopit ja wc. Ei uimavalvontaa, kymmeniä kävijöitä päivässä. 

 

Urjala
Urjalan leirintäalue, Kajaniementie 79
Hiekkaranta, vesi matalaa. Alueelta löytyy myös kahvila, rantasauna, lentopallokenttä ja lenkkeilymaastoa. 

Kaunisto, Urjalankylä, Punkalaitumentie 536
Uimarannalla myös sauna. 

 

Humppila
Koivistonlammi, Iisakinkuja 4
Sijainti Humppilan keskustassa. puistoalueella.
Venäjänlammi, Porintie 599
Rannalla laituri ja hyppytorni.

Ypäjä
Murska, Turuntie 387
Hiekkaranta, vesi loivasti syvenevää lasten uimapaikan kohdalla. Rannalla pukukopit, kioski, lentopallokenttä ja hyppylaituri. Ei uimavalvontaa, kymmeniä kävijöitä päivässä. 

Ypäjänkylä, Ypäjänkyläntie 868
Hiekkaranta, vesi loivasti syvenevää. Rannalla pukukopit ja lentopallokenttä, ei uimavalvontaa. Kymmeniä kävijöitä päivässä FL

Uusimmat

Fingerpori

comic