Lounais-Häme

Kesällä liikutaan rennommin

Ulkokuntosalit, jalkapallokentät ja uimarannat kumisivat perjantaina tyhjyyttään lämpimästä kelistä huolimatta. Missä ovat kaikki liikunnan harrastajat?

Vastaus löytyi Talsoilanpuistosta, jossa kaksi vuotta sitten avattu minigolfkenttä Puttaamo ja kentän vieressä sijaitseva frisbeegolfrata olivat houkutelleet paikalle ihmisiä.

-Ihan sen takia tultiin, että poika halusi päästä koittamaan minigolfia. Tai no on tämä minulle ja pojalle toinen kerta, mutta kun poika ensimmäisellä kerralla innostui, niin piti sitten toisenkin kerran tulla, Pirjo Kesti naurahti.

Nuorelle Arttu Viitaselle kerta ei ollut siis ensimmäinen, mutta äiti Nea Viitaselle minigolf on täysin uusi tuttavuus.

-Silloin täytyy kokeilla kun lapsi haluaa, ei me aikuiset ennen olla tätä pelattu, Viitanen sanoo.

Uimaan kolmikko ei ole viitsinyt tänä kesänä mennä kylmien vesien takia.

-Uimaan ei oikein pääse, niin silloin täytyy mennä uimahalliin tai kylpylään, Kesti harmittelee.

 

Toukokuusta syyskuuhun ovensa auki pitävä Puttaamo paikkasi Forssan seudulla olleen tyhjiön. Kaupungissa ei ollut minigolfkenttää moniin vuosiin ennen Puttaamoa.

-Se on ollut varmaan 90-luvun alkua, kun Forssassa on viimeksi minigolfkenttä ollut. Se pistettiin säpäleiksi niin monta kertaa, ettei sen ylläpitäminen enää kannattanut, Puttaamon yrittäjä Patrik Lindgren kertoo.

Talsoilassa minigolfkenttä on säästynyt ilkivallalta ja Lindgren lupaakin kentän jatkavan vielä ensi vuonna samalla paikalla.

-Ensi kesänä jatkuu, mutta en tiedä vielä jatkuuko enää minun toimesta, Lindgren pohtii.

Minigolfkenttä pitää sisällään 18 väylää ja on auki syyskuun loppuun. Sadepäivinä kenttä on suljettu.

Lindgrenin mukaan kävijämäärä on pysynyt aika lailla samana kuin aikaisempina vuosina epävakaisesta säästä huolimatta.

-Kävijämäärä menee ihan sään kanssa käsi kädessä. Moni on valittanut säästä, mutta minun mielestä tämä kesä on ollut parempi kuin kaksi edellistä.

 

Aivan minigolfkentän vieressä sijaitseva Talsoilan frisbeegolfrata avattiin vuonna 2010 jo ennen suurimman frisbeegolfbuumin alkamista. Rata on säilyttänyt suosionsa keskeisen sijaintinsa vuoksi.

-Frisbeegolf on sellainen kestosuosikki, jonka suosio ei ole Talsoilassa vähentynyt vaikka Forssan seudulle on muitakin ratoja tehty, myös frisbeekiekkoja lainaava Lindgren huomauttaa.

Tällä kertaa radalle olivat saapuneet kaksi miestä suoraan Suomen Turusta.

-Me lähdettiin Turusta koittamaan tämän seudun eri ratoja, Santtu Koivisto kertoo.

-Turku on sen verran nähty, että päätimme kokeilla vaihteeksi jotain uutta, Teemu Rivasto hymähtää.

Päivän suunnitelmana kaksikolla on kiertää kaikki seudun frisbeegolfradat.

Talsoilan lyhyt ja helpohko rata toimii sopivana lämmittelynä ennen pidempiä ratoja eikä neljä vuotta lajia harrastaneet turkulaiset sadetta pelkää

-Ei meitä pienet sateet hetkauta, vaikka onhan tällainen aurinkoinen poutakeli parasta, Rivasto uhkuu. FL

 

Forssan seudun frisbeegolfradat
Forssan seudulla on yhteensä neljä frisbeegolfrataa.Lyhyin ja helpoin rata sijaitsee Talsoilanpuistossa, joka pitää sisällään yhdeksän väylää. Rata soveltuu aloittelijoille ja harrastajille.Hunnarin rata löytyy Vieremän koulun tuntumasta Eliaksentieltä. Kyseessä on 18-väyläinen rata, jossa on suuret maastovaihtelut. Nousuja ja laskuja löytyy todella paljon.Jokioisten rata on 18-väyläinen, jonka väylistä löytyy niin ala- kuin ylämäkeä sekä paljon suoria heittoja vaativia rännejä.Tammelan kumpuileva ja monipuolinen 18-väyläinen rata sijaitsee liikuntakeskuksen metsäisissä maastoissa, sekä Mustialan puistoalueella.

Uusimmat

Fingerpori

comic