Lounais-Häme

Kesämyrsky iski koko voimallaan: jo lähes 100 000 kotitaloutta ilman sähköä

Rauli-myrsky iskee parhaillaan Suomeen täydellä voimallaan. Myrskyn takia lauantaina iltapäivällä kolmen aikaan jo lähes 100 000:sta kotitaloudesta oli vailla sähköä. Eniten sähkökatkoksia myrsky on aiheuttanut Keski-Suomessa, Pirkanmaalla, Hämeessä sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Myrskyistä pahiten kärsiviin yhtiöihin kuuluva Elenia odottaa vaurioita sähkölinjoille iltaan asti, kun puuskainen tuuli katkoo puita ja lennättää oksia. Elenia varoittaa, ettei johdoilla roikkuviin puihin saa koskea itse, vaan raivaus on jätettävä ammattilaisille.

Elenia myös muistuttaa, että mikäli sähköjen palautuessa kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti – esimerkiksi valot palavat tavallista kirkkaammin tai himmeämmin – saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen, mistä voi seurata laitevaurioita, tulipalo, tai sähköiskun vaara. Tällaisessa tilanteessa sähkö tulee yhtiön mukaan katkaista heti pääkytkimestä ja ottaa yhteys vikapäivystykseen.

Rauli-myrsky alkaa heikentyä illalla.

Kantaverkkoyhtiö Fingridin mukaan lauantaina tehtiin jo aamulla kotimaisen tuulivoiman tuotantoennätys, kun koko maan yhteenlaskettu tuulivoiman tuotanto ylitti ensimmäistä kertaa yhden gigawatin tuntikeskituotannon. Noin seitsemäsosa Suomen sähköstä tuotettiin tuolloin tuulivoimalla. LM

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti