Lounais-Häme

Kesän helle-ennätys rikottiin jälleen Turussa - iltapäivällä 33,3 astetta

Helsinki
17.07.2018, 18:56

Kotimaa

Kesän lämpöennätys on jälleen rikkoutunut, kun lämpötila kohosi tänään 33,3 asteeseen Turun Artukaisissa.
Ylen meteorologi Matti Huutonen kertoi Twitterissä, että 33 asteen raja on ylittynyt vain viitenä vuonna vuodesta 1961 lähtien, kun tämä vuosi lasketaan mukaan.
Päivän seuraavaksi korkein lämpötila oli 33,0 astetta, joka kirjattiin Porissa. Kaikkein kuuminta oli länsirannikolla, mutta yli 30 asteen helteisiin päästiin laajalti eri puolilla Suomea.
Viime päivinä ylimpiä lämpötiloja on mitattu rannikkoseudulla, kuten Turussa, Helsingissä ja Porvoossa. Ilmatieteen laitoksen meteorologin Niina Niinimäen mukaan kuumimman sään osuminen rannikolle ei ole tavatonta, vaikka yleensä korkeimmat lukemat mitataan sisämaassa.
– Sopivissa olosuhteissa rannikollakin voi olla lämpimintä, Niinimäki kertoi STT:lle.
Yli 30 asteen hellejaksot eivät ole Niinimäen mukaan mitenkään jokavuotisia.
– Edellisen kerran tällaista vastaavaa on ollut kesällä 2014. Ja tietysti myös 2010 oli hyvin helteinen kesä.
Kaikkien aikojen lämpöennätys, 37,2 astetta, mitattiin Joensuussa heinäkuussa 2010.

Loppuviikosta sää muuttuu epävakaiseksi

Ilmatieteen laitoksen mukaan keskiviikosta on tulossa tiistain tapaan kuuma ja aurinkoinen päivä. Kolmenkympin raja rikkoutuu laajalti aina Lappia myöten.
Varoitus erittäin tukalasta helteestä kattaa keskiviikkona koko maan pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta. Myös metsäpalovaroitus on voimassa lähes koko maassa.
Vielä torstai jatkuu samanlaisena, mutta loppuviikkoa kohden sää muuttuu epävakaiseksi. Perjantaina helteet jatkuvat, mutta maan etelä- ja keskiosissa tulee päivän mittaan sadekuuroja tai rajumpiakin ukkossateita.
– Laajalti silloinkin yli 25 astetta mitataan, mutta siellä on välillä viilentäviä kuuroja, kertoi päivystävä meteorologi Petri Hoppula Ilmatieteen laitokselta.
Lapissa perjantai on yhä alkuviikon kaltainen, mutta viikonlopuksi on luvassa sade- ja ukkoskuuroja suureen osaan maata.

https://twitter.com/MattiHuu_YLE/status/1019222523647614976

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic