Lounais-Häme

Kesänäyttelyssä on taas isoja nimiä

Sellaiset suuret nimet kuin Annabelle Antas, Aaron Heino ja Jan Olof Mallander pystyttävät parhaillaan näyttelyä Someron Kivimeijeriin kahdeksan muun taiteilijan kanssa.

Annabelle Antas on brittiläinen valokuvaaja, jolta on näyttelyssä vanhalla kuvaustekniikalla otettuja muotokuvia.

Aaron Heino on suomalainen kuvanveistäjä, joka tunnetaan myös muualla Euroopassa.

J. O. Mallander on pitkän ja monipuolisen uran tehnyt taiteilija, jolta on Kivimeijerissä esillä laajin valokuvakokoelma koskaan.

Kolmikon lisäksi esillä on Antero Kareen, Maria Jauhiaisen, Catharina Kajanderin, Pirjo Lautiaisen, Marika Jensenin, Nora Paakkasen, Petra Jäppisen ja Ismo Jokiahon taidetta.

Pitkäjärven taide ja kulttuuri -yhdistys on järjestänyt isojen nimien näyttelyitä Kivimeijerissä nyt kahdeksan kesän ajan. Esimerkiksi pari vuotta sitten kesänäyttelyn tunnetuin taiteilija oli valokuvataiteilija Taneli Eskola, joka piti Kivimeijerissä uransa laajimman taidenäyttelyn.

Näyttelyt ovat vuosittain painottuneet valokuvaan ja keramiikkaan ja ne on kostettu useamman taiteilijan teoksista.

Kivimeijeri eroaa näyttelypaikkana tavallisesta galleriasta, koska miljöö puhuu väistämättä taideteosten kanssa. Vuoropuhelu ei ole pelkästään huono asia. Esimerkiksi Aaron Heinon värikkään työt synnyttävät vahvan kontrastin näyttelytilan kanssa.

-Tila on puhutteleva. Siinä on herkkyyttä ja runollista karuutta. Helsingissä ei ole vastaavia paikkoja, Aaron Heino sanoo.

Sekä Heino että Annabelle Antas asettavansa taiteensa mielellään esille Kivimeijeriin, sillä meijerissä taiteen kohtaa täysin eri yleisö kuin Helsingin gallerioissa.

-On tärkeää, että muillekin kuin pääkaupunkiseudulla asuville tai käyville tarjoutuu tilaisuus päästä taiteen ääreen, Heino sanoo.

Kivimeijerin kesä tarkoittaa tänä kesänä taidenäyttelyn lisäksi lukuisia kursseja ja yksiä festivaaleja. Annabelle Antas opettaa tulevana viikonloppuna tintype-märkälevytekniikkaa.

Luvassa on myös Antero Kareen maalauskurssi 27.6.–2.7 sekä biosavi- ja rakukeramiikkakurssi 4.–17.7.

Kesän kruunaavat Rakufestivaalit 15.–17.7, joissa opetellaan rakutekniikkaa ja esitellään taiteilijoiden töitä.

Kesän taidenäyttely Märkäkiiltokäsite on avoinna 17.6.–7.8.

Uusimmat

Fingerpori

comic