Lounais-Häme

Kesäniemeä esitetään Forssan kaupunginjohtajaksi

 

Forssan kaupunginhallitus päätti hieman yllättävien vaiheiden jälkeen esittää kaupunginvaltuustolle, että se valitsee Jari Kesäniemen Forssan uudeksi kaupunginjohtajaksi.

Kaupunginhallituksen piti eilisessä kokouksessaan kuunnella henkilöstöhakukonsulttien esittelyt henkilöarviointien tuloksista, kirjata ne tiedoksi ja siirtää kaupunginjohtajan valinta jatkokäsittelyyn seuraavaan kokoukseen. Hallitus kuitenkin päätyi yksimielisesti esittämään Kosken nykyistä kunnanjohtajaa Forssan johtoon.

-Henkilöarvioiden tulokset vahvistivat mielipiteitä niin vankasti, että uskalsin esittää kaupunginhallitukselle muutosesitystä Kesäniemen valitsemiseksi. Yksimielinen kanta osoittaa hallituksen vahvaa luottamusta Kesäniemeen, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Penttilä.

Penttilä kehuu hakijoiden tasoa ja sanoo sekä Jarmo Pynnöseltä että Taneli Saarelta löytyvän omat vahvuutensa, mutta kokonaisuus puhui Kesäniemen puolesta sekä henkilöarvioiden tulosten että kaupunginhallituksen jäsenten omien näkemyksien osalta.

Penttilä listaa Kesäniemen vahvuuksiin sitoutuneisuuden, neuvottelukyvyn, elinkeinoelämän tuntemuksen, johtajadynamiikan ja kokemuksen kuntapuolen johtamisesta.

-Kesäniemi pystyy ottamaan tarpeen tullen takapakkia, eikä aja härkäpäisesti omaa asiaansa. Me Sulkon kanssa olimme joskus vähän hätäisiä, Kesäniemeltä löytyy sopivasti malttia. Hän on myös uudistumiskykyinen ja innovatiivinen, Penttilä sanoo.

Haastatteluissa Kesäniemi kertoi Penttilän mukaan pysytelleensä tarkoituksella pois puoluepolitiikasta. Penttilä kertoo kuulostelleensa Kesäniemen taustoista, eikä hänen korviinsa ole kantautunut miehestä mitään negatiivista.

Ennen Koskea Auran kunnanjohtajana toiminut Kesäniemi on kirjoilla Kaarinassa, mutta Penttilän mukaan sitoutumista Forssaan osoittaa ja vaatii muutto paikkakunnalle. Kesäniemi on syntynyt Salossa ja asunut Somerolla. Hän on toiminut muun muassa Loimi-Hämeen Jätehuollon hallituksessa.

Forssan kaupunginvaltuusto kokoontuu 12. joulukuuta päättämään kaupunginhallituksen esityksestä. Penttilän mukaan myös valtuuston yksimielinen päätös olisi uudelle johtajalle mahtava alku.

Mikäli kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä kaupunginhallituksen esityksen eikä mitään muuta ilmene, Kesäniemen aloitus Forssan kaupunginjohtajana ajoittuu alkuvuoteen. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic