Lounais-Häme

Kesäniemen rikosepäily etenee syyttäjälle

Forssan kaupunginjohtajaa Jari Kesäniemeä koskeva rikosepäily etenee syyttäjän ratkaistavaksi, vaikka Kesäniemi ja pahoinpitelyn uhri ovatkin jo käyneet läpi sovittelun.

Rikosasia voidaan käsitellä tuomioistuimessa, vaikka tapaus olisikin soviteltu. Syyttäjä voi myös luopua syytteistä.

 

Pahoinpitelyepäilyn tutkinnasta vastaava rikoskomisario Ari Pullinen ei täsmennä, kenestä rikosepäilyssä on kyse, mutta hän puhuu Forssassa kesäkuun 15. ja 16. päivän välisenä yönä tapahtuneesta pahoinpitelyepäilystä Forssan keskustan ravintolan terassilla.

-Tapauksen osapuolet ovat jo käyneet sovittelussa. Nyt syyttäjä ratkaisee, miten jatkossa edetään, Pullinen vahvistaa.

Pullinen arvelee, että syyttäjä päättää asiasta muutaman viikon sisällä.

-Sovittelussa voi sopia korvauksista ja rangaistusvaatimuksen voi perua, mutta pahoinpitelyasian käsittelyä ei voi päättää sovittelussa.

Rikosasioita voidaan sovitella, jos sekä uhri että epäilty suostuvat siihen. Lisäksi edellytetään, että epäilty vahvistaa tapahtumien kulun pääasialliset seikat, ja että sovittelu on uhrin edun mukaista.

Syyttäjänviraston Hämeenlinnan palvelutoimiston mukaan asia ei ole vielä tullut syyteharkintaan.

 

Kesäniemi on helpottunut, että asian sovittelu on käyty.

-Meidän kahden välille ei jäänyt enää epäselvyyksiä, mutta asia menee syyttäjälle eikä siinä mitään. Systeemi toimii niin kuin toimii ja hyvä niin.

Forssan kaupunginhallitus käsitteli asiaa kesäkuun 26. päivän kokouksessaan ja antoi Kesäniemelle kirjallisen varoituksen epäasiallisen käytöksen takia.

Kesäniemi palasi palkattomalta virkavapaalta takaisin töihin heti seuraavana päivänä. Lomailla hän ei tässä vaiheessa aio.

-Nyt kesäloma-aikaan on hyvä tilaisuus tutustua Forssaan paremmin. Olen muun muassa tavannut yrittäjiä.

Vaikka Kesäniemi onkin suht positiivisella mielellä, niin tapahtuma on jälkensä jättänyt. Hän sanoo, että koko tapahtuma oli häneltä ikävää käytöstä.

-Olen läksyni oppinut. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/35490-kesaniemen-rikosepaily-menossa-sovitteluun-kaupunginhallitus-pohtii-tilannetta

 

Uusimmat

Fingerpori

comic