Lounais-Häme

Kesäniemen rikosepäily menossa sovitteluun - kaupunginhallitus pohtii tilannetta maanantaina

Poliisitutkinta Forssan kaupunginjohtajan Jari Kesäniemen epäillystä pahoinpitelystä on edennyt asianosaisten kuulemisella. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari Pullinen ei ota kantaa asianosaisten henkilöllisyyteen, mutta toteaa epäillyn pahoinpitelyn tutkinnan olevan hyvällä mallilla.

-Forssalaisen yökerhon terassilla tapahtuneessa episodissa ei ole kovin montaa osallista, joten valtavan isosta tutkinnasta ei poliisin näkökulmasta ole kysymys. Kuulemisia on jo tehty.

Tämän enempää ei Pullisen mukaan ole asiassa vielä tiedotettavaa. Vastaavanlaisten tapausten tutkinnan hän sanoo kestävän pääsääntöisesti muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen.

-Juttu on kesken, eli siitä syystä voidaan tiedottaa vain asianosaisille. Tutkinta etenee aivan samalla tavalla kuin muissakin vastaavissa tapauksissa.

 

Palkattomalle virkavapaalle perjantaina jäänyt Kesäniemi kertoi tiistaina Forssan Lehdelle, että häneltä on tiedusteltu halukkuutta asian sovitteluun.

-Sovittelutoimistosta otettiin tänään yhteyttä. Vastasin, että tietenkin tulen sovitteluun.

Kesäniemen mukaan asiassa ei ole esitetty korvausvaadetta.

 

Maanantaina ensimmäistä kertaa kokoontuvan uuden kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kaisa Lepola (sd.) kertoo hallituksen käsittelevän asiaa jollain tavalla. Lepolan toive on, että Kesäniemi saapuisi itse kertomaan kaupunginhallitukselle tapahtuneesta.

-Näin kaikki poliittiset ryhmät saisivat saman tiedon yhtäaikaisesti suoraan häneltä. Haluaisin myös kuulla, mitkä ovat hänen omat ajatuksensa prosessista ja jatkosta.

Epäillyn pahoinpitelyn uhri on niin ikään Forssan kaupungin työntekijä.

 

Lepola muistuttaa, että päättäjien on tapahtumien seurauksena arvioitava, nauttiiko kaupunginjohtaja vielä luottamusta. Kaupunginjohtajan luottamus on arvioitava huolimatta siitä, mihin poliisi tutkinnassaan päätyy.

Kesäniemi kertoo olleensa yhteydessä tapauksen toiseen osapuoleen.

Kesäniemen mukaan heidän yhteinen näkemyksensä on, että asia sovitellaan ensin, jonka jälkeen asianosaiset voivat tarvittaessa antaa omat lausuntonsa kaupunginhallitukselle. FL

 

Aiheesta aiemmin:

http://www.forssanlehti.fi/uutiset/35332-pahoinpitelysta-epailty-forssan-kaupunginjohtaja-virkavapaalle

 

Case Kesäniemi
Jari Kesäniemi aloitti työnsä Forssan kaupunginjohtajana maaliskuun alussa. Kesäniemellä on virassaan puolen vuoden koeaika.Viime perjantaina tuli julkisuuteen, että Kesäniemeä epäillään forssalaisen yökerho Statuksen terassilla perjantain vastaisena yönä tapahtuneesta pahoinpitelystä.Tapahtumia edelsi keskushallinnon työhyvinvointipäivä Tallinnassa.Kesäniemi anoi itse palkatonta virkavapautta, jonka pikakutsulla kokoontunut kaupunginhallitus hänelle myönsi.Kesäniemen mukaan asia on menossa sovitteluun.Mikä sovittelu?Sovittelussa rikoksesta epäilty ja rikoksen uhri voivat kohdata toisensa luottamuksellisesti puolueettoman sovittelijan välityksellä.Tyypillisesti sovitteluun soveltuvia rikoksia ovat pahoinpitelyt, varkaudet ja vahingonteot.Sovittelussa saavutettu sovinto voi joidenkin lievempien rikosten osalta johtaa siihen, että asian käsittely viranomaisessa päättyy. Sovittelu saattaa myös johtaa syytteen nostamatta jättämiseen, tuomitsematta jättämiseen tai lievempään rangaistukseen.oikeus.fi

Uusimmat

Fingerpori

comic