Lounais-Häme Forssa/Tammela

Forssan ja Tammelan kuntajohtajat Kesäniemi ja Larsson hakevat Saloon

Salon kaupunginjohtajaksi haki 23, haastateltavat valitaan keskiviikkona.
Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi ja Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson ovat hakeneet Salon kaupunginjohtajaksi. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi ja Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson ovat hakeneet Salon kaupunginjohtajaksi. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Salon kaupunginjohtajan virkaan jätettiin määräaikaan mennessä 23 hakemusta. Hakijoiden joukossa on myös Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi. Myös Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson mielii kotikaupunkinsa johtajaksi.

Kesäniemi kommentoi, että hakuun ei liity mitään dramatiikkaa.

– Sain mukavia, kannustavia yhteydenottoja. Näitä paikkoja tulee todella harvoin eteen, joten kun on hieno paikka haussa, sitä on haettava, Kesäniemi toteaa.

Samoilla linjoilla on Tammelan Larsson.

– Tartuin mahdollisuuteen ilmaista mielenkiintoni, hän muotoilee.

Hakijoiden listalta löytyy myös valtiotieteiden tohtori, muutosjohtaja, Antti Parpo Kaarinasta. Parpo työskenteli Someron perusturvajohtajana, kunnes siirtyi Varsinais-Suomen sote-uudistuksen muutosjohtajaksi vuonna 2016.

Ehdokkaiden haastattelut ennen heinäkuuta

Kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä tekee esityksen haastatteluun kutsuttavista keskiviikkona 10. kesäkuuta. Ehdokkaiden haastattelut ja testaukset on tarkoitus järjestää ennen heinäkuuta.

Salon tavoitteena on, että kaupunginhallitus tekee esityksensä uudesta kaupunginjohtajasta 17. elokuuta. ja kaupunginvaltuusto päätöksen 24.elokuuta.

Kaupunginvaltuusto haastattelee kärkiehdokkaita maanantaina 10. elokuuta, ja tilaisuutta on mahdollisuus seurata verkossa.

Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna irtisanoutui tehtävästään huhtikuun puolessa välissä. Kaupunginjohtajan sijaisena toimii kaupungin talousjohtaja Anna-Kristiina Korhonen, kunnes uusi kaupunginjohtaja aloittaa tehtävässään. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic