Lounais-Häme

Kesänopeuksiin vaihtaminen aloitetaan eteläisen Suomen teillä keskiviikkona

Kesäkauden nopeusrajoituksiin voi siirtyä asteittain tästä päivästä alkaen.

Suomen tie- ja rataverkosta vastaava Väylävirasto kertoo tiedotteessa, että Uudellamaalla, Kaakkois-Suomessa, Varsinais-Suomessa, Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla merkkien vaihto aloitetaan todennäköisesti pääosin keskiviikkona.

Pohjois-Savossa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa kesänopeuksiin siirrytään asteittain ensi viikon keskiviikosta alkaen. Koko Suomessa kesäkauden nopeusrajoitukset otetaan käyttöön viimeistään 24. huhtikuuta.

Kulloinkin voimassa oleva rajoitus ilmenee aina liikennemerkistä.

Lämmin ja sateinen talvi on aiheuttanut tuhoja tien päällysteessä

Kesäkauden nopeusrajoituksiin siirrytään asteittain, koska ajo-olosuhteet ovat eri puolella maata hyvin erilaiset.

– Näiden aikataulujen puitteissa ely-keskukset voivat alueittain arvioida, milloin olosuhteet sallivat korkeammat nopeudet, tieliikenteen ohjauksen asiantuntija Tuomas Österman Väylävirastosta sanoo tiedotteessa.

Kaikilla teillä ei vielä ole mahdollista siirtyä kesäkauden nopeusrajoituksiin. Jos tien päällyste on huonossa kunnossa, alennettuja nopeusrajoituksia voidaan Väyläviraston mukaan joutua käyttämään siihen asti, kunnes tie on korjattu.

Huonokuntoisia teitä saattaa olla tavallista enemmän, sillä päällystetyt tiet ovat kärsineet lämpimästä ja sateisesta talvesta.

Uusimmat

Fingerpori

comic