Lounais-Häme

Kesätöitä, kohtaamisia ja hitunen jännitystäkin

 

Nyt toista kertaa järjestettävät Duunitreffit vetivät hyvin nuoria Someron monitoimitalolla. Tapahtuman järjestivät Someron elinkeinotoimi, nuorisotoimi sekä 4H-yhdistys. Kävijöitä oli runsaasti ja yrityksiä kahdeksan.

-Nuoria oli viime vuoden malliin. Innokkaimmat olivat täällä jo ennen tapahtuman alkua, etsivä nuorisotekijä Elina Lisinen sanooi

Duunitreffien ideana on tuoda töitä hakeva nuori ja työntekijää kaipaavat työnantajat saman katon alle. Paikan päällä voi täyttää työnhakukaavakkeita ja mennä vaikka lyhyeen työhaastatteluun.

Someron lukion toista luokkaa käyvä Harri Klemola näkee Duunitreffit hyvänä kanavana työnhakuun.

-Vähän jännittää, mutta tämä on hyvä paikka kohdata työnantajia, koko kesäksi töitä etsivä Klemola sanoi.

Nuoria tapahtuma veti kiitettävästi, mutta työnantajapuolta olisi kaivattu mukaan vielä edellisvuotta enemmän.

-Ehkä pari viikkoa varhaisempi ajankohta olisi ollut parempi, elinkeinoasiantuntija Tanja Uusitalo pohtii.

Mukana oli kuitenkin myös uusina niminä Vaahteramäen MunaEggsPress, Hydro-osa, Shell ja Mary Kay -edustaja sekä Salon seudun ammattiopiston infopiste. Viime vuodesta tuttuja olivat Rantatupa, 4H ja MLL.

-Yritykset ovat kiitelleet, että saivat paljon hakemuksia tapahtumasta, Lisinen sanoo.

-Viime vuonna rekrytoimme kaikki kesätyöntekijät tätä kautta, 4H-yhdistyksen Sari Tuomarmäki sanoi.

Nuoret täyttivät hakukaavakkeita ja pääsivät juttelemaan työnantajien kanssa.

-Kesätöitä on haussa, työkokemusta olisi hyvä saada, autonasentajaksi Salon ammattiopistossa opiskeleva Kalle Leinonen sanoo.

-Suhteellisen luottavaisin mielin olen liikkeellä, ulkona tehtävää työtä etsivä, Someron lukiossa opiskeleva Samuel Mäntymaa sanoi.

Parhaimmillaan työnantajat saattoivat haastatella hakijoita jo paikan päällä. Lukiolainen Oskari Kaase kävi Hydro-osan Simo Ahtaanluoman jututettavana.

-Haussa on myyntityötä, ja täällä sitä olisi tarjolla. Vielä en tiedä, onnistuuko, mutta ainakin tämä tuntuu hyvältä tavalta hakea työtä, Kaase pohti.

Myös ensimmäistä kertaa mukana oleva Ahtaanluoma oli tyytyväinen. Hänen yrityksensä etsi kesätyöntekijää.

-Ne, jotka tällaiseen tapahtumaan tulevat, osoittavat jo tulemisella olevansa aktiivisia, ja arvostan sitä. Töitä olisi meillä mahdollisesti pidempäänkin, Ahtaanluoma sanoi.

Tsemppimieltä ja rohkeutta työnantajien kohtaaminen vaatii.

-Vähän jännittää, mutta on hienoa päästä yrittäjien kanssa suoraan kontaktiin, Rantatuvan haastatteluun jonottavat lukiolaiset Maria Frankberg ja Vilma Kotikoski pohtivat.

Tarjolla on myös tietoa opiskelumahdollisuuksista.

-Nykyään on paljon uusia tapoja opiskella. On erilaisia työssäoppimisen vaihtoehtoja, kuten laajennettu oppisopimus tai oppisopimuksen ja koulussa olon yhdistelmät, Salon seudun ammattiopiston Petro Väyrynen ja Mervi Leino kertoivat.

He toivoivat tavoittavansa niin peruskoulunsa päättäneet kuin esimerkiksi lukion jälkeen ilman jatkopaikkaa jääneetkin.

-Täällä luodaan myös kontakteja yrittäjäpuolelle ja vaihdetaan tietoa erilaisista työssäoppimiseen liittyvistä asioista, Leino sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti