Lounais-Häme Forssa

Kesätyö kuin tekijälleen tehty: Jenni Lampinen neuvoo Forssan seudun matkailijoita

Jenni Lampinen neuvoo Forssaan seudulle saapuvia matkailijoita torin infopisteellä. Kuluvan kesän matkailuneuvoja hyötyy työssään opinnoista ja harrastuksista.
Forssan kehräämöalue on Jenni Lampiselle tuttu paikka opiskelujen kautta, mutta tämän kesän aikana punatiilinen kohde tulee entistä tutummaksi myös matkailun näkökulmasta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan kehräämöalue on Jenni Lampiselle tuttu paikka opiskelujen kautta, mutta tämän kesän aikana punatiilinen kohde tulee entistä tutummaksi myös matkailun näkökulmasta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Huhtikuussa Jenni Lampisella oli samaan aikaan innostunut ja jännittynyt olo. Koronarajoitukset olivat vielä ankarana päällä, mutta Lampinen oli juuri valittu Forssan seudun kesän 2020 matkailuneuvojaksi.

– Mietin, että mitähän sitä kesäksi keksitään. Silloin ei vielä yhtään tiennyt, millainen tilanne kesällä on, Lampinen kertoo nyt.

Kesäkuulle tultaessa rajoituksia on purettu nopealla tahdilla, ja Forssan seudullekin on jo virrannut kotimaisia kesälomamatkailijoita. Lampinen palvelee heitä matkailuneuvontapisteessä Forssan torilla.

– Kesätyöpaikkaa hakiessa ajattelin, että tämä työ on kuin tehty minulle, joten on hyvä fiilis, kun ihmiset taas matkailevat.

Jokaiseen matkailijaan ehtii panostaa

Heti ensimmäisinä viikkoina matkailijoita on myös käynyt.

Kiire ei ole ollut, mutta näen sen niin, että kun kävijöitä infopisteellä ei ole jonoksi asti, pystyn panostamaan jokaiseen asiakkaaseen kunnolla.

Myös turvallisuuteen on infopisteellä panostettu, kun välimatkoja on kasvatettuja, käsidesipulloja lisätty ja kauniita päiviä varten pisteen ulkopuolelle on hankittu puutarhatuolit ulkona tapahtuvaa neuvontaa varten.

Lue myös: Forssan seudun matkailuyritykset voivat luoda nyt kilpailuedun turvallisuudella – Siitä pitää vain osata kertoa (FL 12.6.2020)

Kohteiden määrä yllätti paikallisenkin

Forssan seutu on Humppilasta kotoisin olevalle ja Forssassa asuvalle Lampiselle tuttu. Seudun suurimmiksi vahvuuksiksi matkailun näkökulmasta Lampinen mainitsee luonnon, rauhallisuuden ja silti Forssan kaupunkimaisuuden.

Vaikka seutu ei ole Lampiselle uusi, seudun matkailukohteiden määrä ja laatu ovat lyöneet hänet lähes ällikällä tuoreen matkailuneuvojan tutustuessa niihin tarkemmin.

Matkailuneuvojan työhön kuuluu seudun matkailukohteisiin tutustuminen ja niiden esittely eri nettikanavissa, joten Lampinen pääsee myös vierailemaan kohteissa.

Suunnitelmissa on suunnata esimerkiksi Liesjärven kansallispuistoon entistetylle metsänvartijan tilalle katsomaan kotieläimiä.

– En ole Korteniemen perinnetilalla koskaan käynyt, mutta se kuulostaa tosi kiinnostavalta paikalta, Lampinen hymyilee.

Hevoset lähinnä sydäntä

Kesätyössään Lampinen pystyy hyödyntämään sekä opintojaan että harrastuksiaan. Uusi kesämatkailuneuvoja opiskelee Hämeen ammattikorkeakoulussa hevosalan tradenomiksi Forssan kehräämöllä.

– Olemme koulussa opetelleet esimerkiksi markkinointia, some-päivittämistä ja asiakassuhteiden hoitamista. Kaikkia taitoja saan hyödyntää myös tässä työssäni.

Lampisen harrastuksiin kuuluvat hevoset sekä valokuvaus, jonka tuotokset ovat tähän asti jääneet lähinnä omaksi iloksi. Nyt Lampisen kuvia pääsee katsomaan myös Forssan seudun matkailun somesta.

– Tämä on siitä kiva työ, että pääsee liikkumaan ulkonakin, eikä tarvitse tehdä vain yhtä asiaa. Myös oman käden jälki näkyy hyvin. FL

Jenni Lampinen ratsastaa ja kuvaa

21-vuotias.

Kotoisin Humppilasta, asuu Forssassa.

Opiskelee hevosalan liiketoimintaa Hämeen ammattikorkeakoulussa Forssassa.

Harrastaa hevosia ja valokuvausta.

Matkailuneuvojan ykkösvinkit Forssan seudulla:

1. Jokioisten kartanoalue

2. Saaren kansanpuisto Tammelassa

3. Urpolan kartano ja saunamaailma Humppilassa

Matkailuinfoa Forssassa

Seudullinen matkailuinfo palvelee Forssan torilla toripäivinä tiistaisin ja torstaisin klo 9–17 ja lauantaisin klo 9–14.

Tietoa seudun matkailukohteista löytyy myös netistä esimerkiksi Forssan seudun matkailun verkkosivuilta forssanseutu.fi sekä Visit Hämeen nettisivuilta osoitteesta visithame.fi.

Sopivia vierailukohteita seudulta Lampiselle voi vinkata esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Lue myös: Forssan seudun kunnat kehittävät matkailuaan liittymällä elämyksiä tarjoavaan verkkopalveluun (FL 12.6.2020)

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic