Lounais-Häme

Keski-ikäinen mies pidätettiin Yhdysvalloissa pommikirjeistä epäiltynä

New York
26.10.2018, 22:51

Ulkomaat

Yhdysvalloissa räjähdelähetyksistä epäilty 56-vuotias mies saa useita syytteitä. Häntä epäillään muun muassa entisten presidenttien ja muiden henkilöiden uhkauksesta sekä räjähteiden laittomasta lähettämisestä.
Jos 56-vuotias todetaan syylliseksi, hän saattaa saada jopa 58 vuoden vankeustuomion.
Liittovaltion poliisin johtaja Christopher Wray sanoi, että liikkeellä voi olla vielä lisää epäilyttäviä paketteja. Hänen mukaansa tähän mennessä on löydetty 13 pakettia eri puolilta maata, kertoi CNN perjantaina.
Epäilty pidätettiin perjantaina valkoisesta pakettiautosta, jossa hän asui pidätyshetkellä. Pakettiauton ikkunat oli peitetty presidentti Donald Trumpia tukevilla siirtokuvilla ja demokraatteja vastustavilla tarroilla. Miehen Facebook-sivulla hänen nähdään heiluttavan punaista Trumpin kampanjoista tuttua lippalakkia, jossa on teksti ”Make America Great Again”.
Yhdessä auton ikkunassa oli kuvat entisestä presidentistä Barack Obamasta ja demokraattien presidenttiehdokkaasta Hillary Clintonista, joiden kasvoissa oli punainen maalitaulu.
Tutkijoille 56-vuotias on sanonut, etteivät putkipommit olisi vahingoittaneet ketään ja että hän ei halunnut vahingoittaa ketään.

Trump kiitteli poliiseja

Pidätyksen jälkeen presidentti Donald Trump kiitteli poliiseja ”uskomattomasta työstä”.
– Tällaiset terroriteot ovat halveksittavia, eikä niillä ole sijaa maassamme, Trump sanoi Valkoisessa talossa.
Trump myös kehotti amerikkalaisia yhtenäisyyteen.
Mies pidätettiin Plantationin kaupungissa Floridassa.
Viranomaisten tutkinta on keskittynyt juuri Floridaan, josta arvioiden mukaan on lähetetty ainakin osa paketeista.
Poliitikot yli puoluerajojen ovat tuominneet pakettilähetykset terrorismiksi. Ennen epäillyn pidätystä Trump kommentoi asiaa tviitissä, joka herätti arvostelua. Tviitissä Trump sanoi, että hänen ”pommijutuksi” kuvaamansa tapahtuma hidastaa republikaanien vauhtia ennakkoäänestyksessä. Sana pommi oli lainausmerkeissä.
– Uutisissa ei puhuta politiikasta. Erittäin valitettavaa, mitä on tapahtumassa. Republikaanit, menkää äänestämään! Trump kirjoitti.
Pakettilähetykset tapahtuivat vajaa kaksi viikkoa ennen Yhdysvalloissa pidettäviä kongressin välivaaleja.

https://edition.cnn.com/politics/live-news/clintons-obama-suspicious-packages/index.html
https://twitter.com/realdonaldtrump

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic