Lounais-Häme Forssa

Keskisaarekkeiset suojatiet saanevat kyytiä Linikkalankadulla – Lautakunta evästi suunnitelmaa

Keskisaarekkeelliset suojatiet saanevat kyytiä Linikkalankadulla. Kuva: Tapio Tuomela
Keskisaarekkeelliset suojatiet saanevat kyytiä Linikkalankadulla. Kuva: Tapio Tuomela

Linikkalankadun suojatiejärjestelyjä on tarve järkeistää ja uusia Forssassa Urheilukentänkadun ja Saksankadun välillä. Forssan yhdyskuntalautakunta puntaroi kokouksessaan Linikkalankadun liikenteenohjaussuunnitelmaa. Evästysten jälkeen tekninen johtaja otti asian pois listalta. Lautakunta palaa asiaan seuraavassa kokouksessaan.

Tehtävät muutokset on tarkoitus toteuttaa asfaltointitöiden yhteydessä.

Yksi Linikkalankadun suojatie-erikoisuus on saanut mainetta myös iltapäivälehden sivulla, koska suojatie päättyy päin sähkökaappia. Järkeistämisen varaa siis on.

Esityksenä on, että Linikkalankadun kaikki keskisaarekkeelliset suojatiet purettaisiin ja tilalle rakennettaisiin muutama kavennettu ja yksi kadun levyinen suojatie. Suojateiden paikkoja myös muutetaan.

Kavennusten kohdilla etuajo-oikeus on vuorotellen ajosuuntaansa. Kavennusten tarkoituksena on hillitä ajonopeuksia ja helpottaa talvikunnossapitoa. Ajonopeuksien jarruttamiseen pyrkivät myös vanhat keskikorokkeelliset suojatieratkaisut.

– Koetamme saada nyt paremman ratkaisun. Tavoite on sama: hidastaa nopeuksia ja lisätä turvallisuutta, sanoo tekninen johtaja Antti Heinilä.

Liikenteenohjaussuunnitelman muutoksen yhteydessä on kartoitettu kevyen liikenteen pullonkauloja sekä tienkäyttäjien ja asukaspalautteiden perusteella että talvikunnossapidon tarpeita ajatellen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic