Lounais-Häme

Kesko ostaa Huittisten Laatuauton – Toiminnan kerrotaan jatkuvan vanhaan tapaan

Kesko-konserniin kuuluva K-Caara oy ostaa Huittisten Laatuauto oy:n liiketoiminnot. Toiminnan kerrotaan jatkuvan Forssassa nykyisenlaisena myös tulevaisuudessa.
Huittisten Laatuauto oy:n toimitusjohtaja Tommi Setälä (vas.) sekä K-Caara oy:n toimitusjohtaja Martti Muona toteavat, että tässä yrityskaupassa kohtasivat molempien osapuolten intressit.

Forssassa ja Huittisissa autokauppaa käyvä Huittisten Laatuauto oy on sopinut myyvänsä liiketoimintansa Keskon omistamalle K-Caara oy:lle. Kauppaan kuuluvat sekä uusien että käytettyjen autojen myynti sekä autojen huolto ja jälkimarkkinointi. Kauppahintaa osapuolet eivät julkista.

Kaupan kohteena olevien liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto oli vuoden 2018 kesäkuussa päättyneeltä tilikaudelta noin 29 miljoonaa euroa.

Kaupan toteutuminen edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää. Päätöstä odotetaan maaliskuun alkuun mennessä.

Kuluva viikko on ollut K-Caaralle suurten ostosten aikaan. Keskiviikkona Kesko ilmoitti, että K-Caara ostaa Länsiauton Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa sijaitsevat Volkswagen-, Audi- ja Seat-liiketoiminnot.

K-Caaran toimitusjohtaja Martti Muona ja Huittisten Laatuauton toimitusjohtaja Tommi Setälä vakuuttavat, että muutoksia Forssassa ja Huittisissa ei ole kaupan myötä luvassa kuin nimessä. Forssan Laatuauto tunnetaan maaliskuusta alkaen K-Caara Forssana.

Niin myynti kuin huoltokin jatkavat nykyisissä tiloissa vuokralla. Huittisten Laatuauto työllistää Forssassa 22 ihmistä, Huittisissa 28.

– Henkilökunta siirtyy vanhoina työntekijöinä K-Caaran palvelukseen, myyvän yrityksen omistajatkin jatkavat yhtiön palveluksessa. Mitään suurta ei tapahdu ainakaan lähiaikoina, Muona sanoo.

Muona ja Setälä toteavat, että kauppa tukee molempien osapuolten tavoitteita.

– Pääsemällä osaksi isompaa organisaatiota varmistamme, että meillä on viimeisimmät tiedot ja taidot, mitä autoalalla on Suomessa saatavilla. Pysymme kärkijoukoissa mukana, Setälä sanoo.

– Lisäksi samalla tulevat konsernin tuomat hyödyt, kuten K-Plussa-edut sekä pääsy K-Caaran uusien ja käytettyjen autojen varastoihin.

Volkswageneihin ja Seateihin keskittyvä Huittisten Laatuauto on toiminut vuodesta 1991. Forssan Laatuauton yritys osti vuonna 2000 Loimaan Laatuauto oy:ltä.

K-Auton vähittäiskauppayhtiö K-Caara on nykyään Suomen suurin Volkswagen-konsernin merkkien jälleenmyyjä. Viime vuonna yritys vaihtoi nimensä VV-Auto Group oy:stä K-Auto oy:ksi. Samalla tytäryhtiö VV-Autotalot oy vaihtoi nimensä K-Caara oy:ksi.

Kesko on omistanut yrityksen jo vuodesta 1977, joten uusi aluevaltaus autokauppa ei ole K-ryhmälle. Volkswagen-konserniin kuuluvat Volkswagenin lisäksi muun muassa Audi, Porsche, Seat ja Skoda.

Muona kertoo, että Huittisten Laatuauton ja Länsiauton ostaminen tukevat Keskon strategiaa Volkswagen-konsernin edustamien merkkien jälleenmyyjänä Suomessa. Kaupoilla K-Caara hankkii aiempaa vahvemmin jalansijaa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

– Keskon autokauppatoiminta on keskittynyt aiemmin pääosin Helsingin seudulle, mutta tämä kauppa osoittaa, että maakuntiinkin ollaan valmiita panostamaan, Setälä totea.

Setälä uskoo, että autojen myynnissä on tulevaisuudessakin kysyntää perinteisille kivijalkakaupoille, vaikka auto-ostosta harkitessa yhä useammin suunnataan ensin nettiin.

– Asiakas saa paikan päällä esimerkiksi apua siihen, mikä on hänelle kaikkein sopivin auto, sekä tuntuman autovaihtoehtoihin. Lisäksi autohuollot on yhä tehtävä paikan päällä, Setälä sanoo.

K-Caara luottaa, että perinteisellä autokauppakaupungilla Forssallakin on kirkas tulevaisuus.

– Olemme katsoneet ja analysoineet alueet ennen kauppaa. Näemme Forssassa ja Huittisissa paljon potentiaalia, asiat on hoidettu paikallisesti hyvin. Emme me tänne olisi tulleetkaan, jos emme uskoisi tähän, K-Caaran Muona kertoo. FL

 

Juttua muokattu kauttaaltaan klo 16.16.

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic