Keskon ja Oriolan hyvinvointiketju saatetaan kuopata

Helsinki
21.11.2018, 15:21

Talous

Keskon ja Oriolan yhdessä perustama terveys- kauneus- ja hyvinvointialan kauppaketju Hehku saatetaan lakkauttaa, koska se ei ole saavuttanut asetettuja liiketoiminnallisia tavoitteita. Ketju aloittaa koko henkilökuntaansa koskevat yt-neuvottelut.
Hehkulla on yhteensä 19 liikettä eri puolilla maata, ja se työllistää kaikkiaan noin sata ihmistä liikkeissään, verkkokaupassaan ja yhtiötoiminnassaan.
Oriola tekee vuoden viimeisellä neljänneksellä Hehkusta 12-15 miljoonan euron kulukirjauksen liiketulokseensa.
– Lähdimme Hehkussa rakentamaan Suomeen aivan uudenlaista kokonaisvaltaista hyvinvoinnin kauppaketjua. Hehku ei kuitenkaan ole saavuttanut toiminnalle asetettuja tavoitteita, Hehkun toimitusjohtaja Timo Pesonen pahoitteli tiedotteessa.
Vielä vuosi sitten Hehkulla oli suuria suunnitelmia laajentumisesta. Tammikuussa toimintansa aloittaneen ketjun piti tämän vuoden aikana avata yhteensä 30 uutta kauppaa. Ajan mittaan ketjua piti laajentaa sadan myymälän verkostoksi, joka työllistäisi noin tuhat ihmistä. Kesko ja Oriola arvioivat tuolloin, että ketju voisi vastata suomalaisten haluun parantaa hyvinvointiaan.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic