Lounais-Häme

Keskuskeittiön toteuttaminen muutamaksi kuukaudeksi markkinavuoropuheluun

Loimijoen kuntapalveluiden uuden keskuskeittiön toteuttamisen vaihtoehtojen tutkimisessa turvaudutaan sijoittajien ja kiinteistöjen omistajien mahdollisuuksiin toteuttaa mittava hanke. Forssan kaupunginhallitus on päättänyt, että hankkeen toteuttaminen aloitetaan markkinavuoropuhelulla.

Vuoropuhelun kautta halutaan esille ehdotuksia mahdollisista keskuskeittiön sijoituspaikoista jo olemassa olevissa kiinteistöissä tai kokonaan uuden keskuskeittiökiinteistön rakentamisesta. Yhtenä vaihtoehtona on väläytetty keskuskeittiön sijoittamista 10-tien varrelle yksityisessä omistuksessa olevalle tontille yksityisenä hankkeena..

-Haluamme, että kaikille halukkaille tarjotaan nyt mahdollisuus tulla esiin omine vaihtoehtoineen. Tarkoituksena on, että Loimijoen Kuntapalvelut voisi vuokrata pitkällä 15–20 vuoden vuokrasopimuksella tilat. Yksi vaihtoehto on myös se, että tarvittavat keskuskeittiön laitteet hankittaisiin käyttöön leasing-sopimuksella, sanoo Loimijoen Kuntapalveluiden toimitusjohtaja Soile Haavisto.

Hän sanoo, että tässä vaiheessa ei mitään vaihtoehtoa ole suljettu pois. Avoimella keskustelulla päästään myös mahdollisista jälkipuheista, ettei hanketta ole viety eteenpäin riittävän avoimesti. Nyt ei olla kuitenkaan käynnistämässä virallista tarjouskilpailua vaan hanke halutaan avoimeen keskusteluun ennen suunniteltua kilpailutusta.

 

Tilaa uuden keskuskeittiön toteuttamiseen tarvitaan noin tuhat bruttoneliötä. Varsinaisia suunnitelmia keskuskeittiöstä ei ole tehty, mutta keskuskeittiön tilatarpeista on olemassa alustavia hahmotelmia. Samalla markkinavuoropuhelulla halutaan kaivaa esiin myös uusia järkivihreitä ideoita tilojen rakentamisessa ja käytössä.

Kaupunginhallitus on jo aikaisemmin linjannut, että uusi keskuskeittiö toteutetaan erillisenä hankkeena, kokonaan irti Forssaan suunnitellusta monitoimikeskuksesta. Hankkeiden irrottamista toisistaan ovat puoltaneet myös liikenteelliset syyt.

-Tarkoituksena on rakentaa win win -tilanne, jossa niin keskuskeittiökiinteistön toteuttaja kuin kaupunki hyötyvät, Haavisto sanoo.

Haavisto toivoo, että uusi keskuskeittiö voitaisiin ottaa käyttöön vuoden 2019 aikana.

 

Loimijoen Kuntapalveluiden tarjoamien ruokapalveluiden (yhteinen) liikevaihto on noin neljä miljoonaa euroa. Epävarmuutta ruokapalveluiden järjestämiseen tuo sote-palveluien uudistaminen, mutta Loimijoen Kuntapalveluiden tavoitteena on tuottaa seudullinen sote-ruoka.

Tällä hetkellä yrityksellä on keskuskeittiöt niin Tölön koululla kuin Forssan sairaalassa. Lisäksi yrityksellä on useampi palvelukeittiö. Kaikkiaan ruokapalvelut työllistävät kuutisenkymmentä henkilöä.

Loimijoen Kuntapalveluiden hallituksen puheenjohtaja Emmi Lintonen (sd.) toivoo, että keskuskeittiön toteuttamisessa päästäisiin markkinavuoropuhelun myötä nopeasti eteenpäin. Hänen mukaansa vaihtoehtoja on nyt hyvä kaivaa esiin. Lintonen pitää hyvänä, että keskuskeittiön suunnittelu on saatu irti monitoimikeskuksen suunnittelusta. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/38961-forssa-tarvitsee-keittionsa-pian

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/33978-tammela-sanoo-yhteiselle-keskuskeittiolle-kiitos-ei

Tammela mukana vuoropuhelussa
Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson ja kunnanvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Minna Nissilä (kesk.) ovat mukana Tammelan kunnan edustajina keskuskeittiötä kaavailevassa työryhmässä. – Odotamme rauhassa valmistelutyön etenemistä Forssassa. Kunnanhallitus on antanut meille velvoitteen käydä neuvotteluja ja niin me teemme, Larsson sanoo.Larsson arvioi, että selvitystyön tuloksena tullaan hanke kilpailuttamaan. Se, missä laajuudessa kilpailutus tapahtuu, on vielä kokonaan auki. Kilpailutetaanko suurkeittiökiinteistön lisäksi myös esimerkiksi itse ruoanvalmistus. Larssonin mukaan Tammelan kunnalle on keskeistä se, että ruokapalveluiden nykyiset työntekijät siirtyvät mahdollisen uuden työnantajan palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä.Larsson arvioi, että nyt on käsillä muutamia kuukausia kestävä keskustelu- ja valmisteluvaihe, jonka jälkeen Tammelassa voidaan ottaa kantaa löytyykö yhteinen malli asian osalta. Larsson sanoo myös lähiruoan olevan keskeisellä sijalla Tammelan kunnan arvioinnissa, varsinkin mikäli Loimijoen Kuntapalvelut nousee seudulliseksi ruokahuollon järjestäjäksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti