Lounais-Häme

Keskuskoulun väittelykilvan finaali oli tasaväkinen

Forssan Keskuskoulussa kuultiin keskiviikkona iloisesti esitettyjä, hyviä perusteluja kiperiin väitteisiin, kun 8- ja 9-luokkalaisten sekajoukkueet kilpailivat toisiaan vastaan väittelytaidoissa. Alkuerien aiheet olivat oppilailla tiedossa etukäteen, mutta finaalin aihe paljastettiin vasta, kun alkuerät oli selvitetty.

Muutaman karsintakierroksen jälkeen oli selvillä finaaliin päässeet joukkueet. Finaaliin pääsivät A joukkue eli Sakari Suontausta, Kimmo Lilja, Camilla Vanha-Similä ja Joona Mattila sekä B-joukkue Laura Norri, Milla Nieminen, Oskari Markula ja Helena Patamo.

Finaalin voitti B-joukkue, joka puolusti mielipidettään siitä, että julkisuutta ei kannata tavoitella.

Kilpailun tuomaristossa istuivat valtuuston puheenjohtaja Kaisa Lepola, oppilaanohjaaja Timo K. Nukari ja Forssan Lehden toimituspäällikkö Kirsi Seppälä.

-Ihana päästä nuorten joukkoon koulupäivän hälinään ja hulinaan, missä on intoa. On kiva nähdä fiksuja nuoria, jotka ovat tietoisia yhteiskunnasta. He myös pelaavat hyvin yhteen, Kaisa Lepola iloitsi.

-Tämä on jännittävää. Tuomarin arviointitehtävä on vaikea, jotta ratkaisu on oikeudenmukainen, Timo K. Nukari tiivisti.

Alkuerien ensimmäiset joukkueet saivat tehtäväkseen väitellä aiheesta Forssa on nuoren paras asuinpaikka. Toinen väittely käytiin aiheesta Kotoa kannattaa muuttaa pois peruskoulun jälkeen. Kolmas erä miteltiin aiheesta Täysi-ikäisydyen raja pitäisi laskea 16-vuoteen.

Minna Canthin päivän tietämillä Keskuskoulussa järjestetty väittelykilpailu on perinne. Se järjestettiin seitsemättä kertaa.

Oppilaille väittelykilpailu toi vaihtelua koulupäivään.

Vaikka väittelytaitoa oli harjoiteltu äidinkielentunneilla, ei väittelyn ja keskustelun välinen ero ollut tullut aivan selväksi.

-Väittely ei ole normaalia keskustelua. Olemme harjoitelleet väittelyä äidinkielentunneilla, 8-luokkalainen Nikita Virtanen kuvaili.

-Tämä on ihan kiinnostavaa. Väittelytaitoja tarvitaan, jos keskustellaan jostain asiasta, 8-luokkalainen Senia Rosenberg pohti.

Uusimmat

Fingerpori

comic