Lounais-Häme Hämeenlinna

Keskussairaala alkaa ajaa kiireetöntä hoitoa alas – Leikkaussaleista epidemiaosastoja

Forssan sairaalassa erikoissairaanhoidon toiminta jatkuu normaalisti kuluvan viikon ajan, mutta ensi viikolla sitä aletaan ajaa alas muuten kuin kriittisen toiminnan osalta.
Arkistokuva

Kanta-Hämeen keskussairaala alkaa ensi viikolla ajaa valikoidusti ei-kiireellisiä toimintoja alas koronavirustilanteen vuoksi.

Maanantaista 23. maaliskuuta lähtien poliklinikoille ja toimenpiteisiin kutsutaan vain sellaiset potilaat, joiden ajanvarauksen siirto huonontaisi sairauden ennustetta tai vaikeuttasi hoitoa pitkäaikaisesti.

Niin sanotut ykköskiireelliset ja kriittiset potilaat kuten syöpäpotilaat ja syöpäepäilyt hoidetaan edelleen normaalisti, keskussairaala tiedottaa.

Lue myös: Sairaalan päivystys ruuhkautui koronakyselyistä – Katso tästä milloin ja mihin kuuluu soittaa Kanta-Hämeessä

 

Maaliskuun 23. päivästä lähtien keskussairaalan käytössä on enää neljä leikkaussalia kymmenestä ja leikkaustoiminta keskittyy päivystys- ja kriittiseen kiireelliseen leikkaustoimintaan.

Osa leikkaussaleista eristetään ja varustellaan tehopaikoiksi epidemiapotilaiden varalta.

Riihimäen sairaalan erikoissairaanhoidon poliklinikkatoimintaa ajetaan myös asteittain alas. Forssan sairaalassa erikoissairaanhoidon toiminta jatkuu normaalisti kuluvan viikon ajan, mutta ensi viikolla sitä aletaan ajaa alas muuten kuin kriittisen toiminnan osalta.

 

Toistaiseksi maanantaihin puoleenpäivään mennessä Kanta-Hämeen keskussairaalassa ei ollut hoidossa vielä yhtään COVID-19-potilasta. Altistumisriskin vähentämiseksi ja tulevaan tilanteeseen ja tehohoitokapasiteetin lisäämisen tarpeeseen varaudutaan siirtämällä toimintaa etävastaanotoiksi ja vastaanottoaikoja siirtämällä maanantaista 16. maaliskuuta alkaen.

 

Vierailuja on alettu rajoittaa maanantaista lähtien. Tarpeetonta vierailua on syytä välttää epidemiavaiheen ajan ja rajoittaa vierailijoihin vain lähimmät omaiset.

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoitoon tulevien potilaiden osastoille ei sallita vierailuja. Poikkeuksena on lastentautien osasto.

Asiakkaat, joilla on lähikontakti sairastuneeseen tai karanteenissa olevaan henkilöön, tai on palannut 14 vrk sisään ulkomaanmatkalta, pyydetään oireettomanakin välttämään vierailuja sairaalaan.

Päivystyspotilaat tulevat normaalisti päivystykseen. Yskivät potilaat ja saattajat ohjataan ottamaan suumaski ja istumaan erillään muista potilaista. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic