Lounais-Häme Hämeenlinna

Keskussairaalaan kulkua rajataan ja keskiviikosta lähtien sisään pääsee vain haastattelun kautta – Ensiavun ovet lukitaan

"Tiloihin Hämeenlinnaan on saapunut muutamia hengitystieoireista kärsiviä asiakkaita määräyksistä, ohjeistuksista ja opasteista huolimatta", sairaanhoitopiiri tiedottaa.
Keskussairaalaan Hämeenlinnassa pääsee sisään enää haastattelun kautta. Arkistokuva: Esko Tuovinen

Kanta-Hämeen keskussairaalan ensiavun ovet lukitaan ja muitakin kulkureittejä rajoitetaan. Syynä uudelle käytännölle on se, että sairaalan henkilökuntaa ja potilaita pyritään suojelemaan koronavirukselle altistumiselta.

Keskussairaalan tiloihin Hämeenlinnaan on kuitenkin saapunut muutamia yksittäisiä hengitystieoireista kärsiviä asiakkaita määräyksistä, ohjeistuksista ja opasteista huolimatta, sairaanhoitopiiri tiedottaa.

– Joitain sisäänkäyntejä on lukittu tai poistettu kokonaan asiakkaiden käytöstä. Asiakaskäytöstä poistettujen sisäänkäyntien ovissa opastetaan käytössä oleva kulkureitti, tiedotteessa kerrotaan.

 

Pääsisäänkäynnin yhteyteen rajataan keskiviikosta 8.4. alkaen asiakkaille kaksi kulkulinjaa, joista toisesta kuljetaan sisään ja toisesta ulos.

Asiakkaan tullessa sisään, hoitaja haastattelee hänet, jonka jälkeen määritellään, voiko potilas tai asiakas tulla sairaalan tiloihin hoitamaan asiaansa. Haastatteluja tehdään arkisin kello 7–-19, kun pääsisäänkäynnin ovet ovat auki. Viikonloppuisin ovet ovat auki kello 8–19.

Ensiavun ovista pääsee sisään soittamalla puhelimella ovelta hoitajalle tai ovikelloa soittamalla. Asiakkaat haastatellaan, ja ohjataan tarpeen mukaan joko hengitystieoireisille varatulle osastolle tai niin sanotulle puhtaalle puolelle.

Tiloissa tehdään myös muita järjestelyjä. Kela-taksin tilauspiste siirretään väliaikaisesti kauemmas palveluneuvonnasta.

 

Suomen valtioneuvosto linjasi 16. maaliskuuta, että ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa kielletään koronavirusepidemian aikana muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Myöskään ei-välttämättömiin hoitotoimenpiteisiin ei tule hakeutua, jos kärsii hengitystieoireista tai on altistunut koronavirustartunnalle. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic