Lounais-Häme Hämeenlinna

Keskussairaalan potilastietojärjestelmä kompastelee – Ongelmia ajanvarauksissa ja e-resepteissä

Kanta-Hämeen keskussairaalan potilastietojärjestelmän palvelinongelmat ovat jälleen aiheuttaneet viivästyksiä ja vastaanottojen perumisia. KUVA: Riku Hasari Kuva: Riku Hasari
Arkistokuva: Riku Hasari

Kanta-Hämeen keskussairaalan potilastietojärjestelmän palvelinongelmat ovat jälleen aiheuttaneet viivästyksiä ja vastaanottojen perumisia.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin Lifecare-potilastietojärjestelmässä on tiistaina 21. toukokuuta ja keskiviikkona 22. toukokuuta ilmennyt ongelmia.

– Paikoittain ohjelma on toiminut moitteetta, mutta joissain yksiköissä on esiintynyt hitautta ja ongelmia esimerkiksi viestipiikkien, ajanvarauksien ja e-reseptien osalta. Nämä potilastietojärjestelmän ongelmat ovat valitettavasti aiheuttaneet jälleen myös vastaanotto- ja odotusaikojen pidentymisiä ja perumisia, kertoo KHSHP:n vt. johtajaylilääkäri Merja Vainio tiedotteessa.

KHSHP:n tietohallintojohtaja Ari-Pekka Paanasen mukaan ongelman juurisyy on löydetty ja se pyritään korjaamaan jo käynnissä olevan palvelinten uusimistyön edetessä. Paananen pahoittelee asiakkaille aiheutuneita viivästymisiä. Hän myös muistuttaa, että jatkuvat palvelinongelmat ovat myös kuormittaneet henkilöstöä ja vaatineet venymistä.

– Tärkeää on ymmärtää, että ongelmat eivät johdu Lifecare-järjestelmän toiminnallisuudesta, vaan teknisistä ongelmista ohjelman ja palvelinympäristön välillä, Paananen selvittää.

Uuden potilastietojärjestelmän palvelinongelmien mahdollisimman nopea korjaaminen on sekä sairaanhoitopiirin että palveluntuottajien eli Lifecaren toimittajan Tieto Oyj:n ja palvelinympäristöä ylläpitävän Istekki Oy:n ykkösprioriteetti.

– Kaikki voitava tehdään, että ongelmat saadaan ratkaistua pysyvästi, Paananen lupaa.

Uudessa potilastietojärjestelmässä ilmenneiden ongelmien kanssa on taisteltu koko kevään ajan.

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic