Lounais-Häme Hämeenlinna

Keskussairaalan synnytysyksikkö esittelee uudistettuja tilojaan avoimien ovien päivässä

Avointen ovien päivässä pääsee tutustumaan toimintaan ja kysymään mieltä askarruttavista asioista.
Kätilö Rita Stubb tekee esikoistaan odottavalle kätilölle Tiia Koskiselle ultraäänitutkimuksen. Tutkimusta ja laitteen käyttöä esitellään myös avoimien ovien tapahtumassa. Kuva: Heli Karttunen
Kätilö Rita Stubb tekee esikoistaan odottavalle kätilölle Tiia Koskiselle ultraäänitutkimuksen. Tutkimusta ja laitteen käyttöä esitellään myös avoimien ovien tapahtumassa. Kuva: Heli Karttunen

Kanta-Hämeen keskussairaalan synnytysyksikkö esittelee uudistettuja tilojaan yleisölle avoimien ovien tapahtumassa torstaina.

– Esittelemme koko synnytysosaston toimintaa, vs. osastonhoitaja Pirjo Koskela kertoo.

Kanta-Hämeen keskussairaalan tilat ovat kokeneet muodonmuutoksen, kun tilojen remontti valmistui.

Remontissa yksikön kaikki pinnat uudistettiin katosta lattiaan. Myös pesuhuonetilojen kalusteet uusittiin.

– Näihin tiloihin ei hankittu sen enempää uusia kiinteitä kalusteita, sillä niitä on tulossa sitten uuteen sairaalaan, jonka on määrä valmistua vuosien 2024–25 paikkeilla. Osaston ilme oli peräisin vuodelta 1979, joten meidän silmiimme tilat ovat kuin uudet.

Myös tilojen viihtyisyyteen on panostettu. Muun muassa kaikki verhotekstiilit ovat uusia.

Synnytyssaleissa sekä tarkkailuhuoneissa huomio kiinnittyy seinille ripustettuihin rauhallisiin maisemakuviin, jotka ovat henkilökuntaan kuuluvan kätilön Kaisa Ikävalkon käsialaa.

– Hän toi katsottavaksi useampia vaihtoehtoja, joiden joukosta äänestimme henkilökunnan kesken mieleisimmät ja teetimme niistä taulut.

Avoimien ovien päivänä synnytysyksikön henkilökunta, eli lääkärit ja kätilöt, ottaa tulijat vastaan äitiyspoliklinikan ovilla ja opastaa heidät peremmälle. Tapahtumassa esitellään ultraäänitutkimusta, synnytysvälineistöstä ja synnytyksen kulkua.

– Teemme tänne myös perhehuonemallin ja otamme esille myös imetykseen liittyviä asioita. Paikalla on myös vastasyntyneiden teho-osaston henkilökuntaa esittelemässä laitteitaan.

Lisäksi aulassa paikallisen MLL:n doulat sekä alueen palveluntarjoajat esittelevät toimintaansa. Kysy kätilöltä -pisteessä voi keskustella mieltä askarruttavista asioista.

– Tapahtuman tarkoitus on, että kävijät pääsevät tutustumaan näihin tiloihin, toimintaan ja henkilökuntaan. FL

Kanta-Hämeen keskussairaalan synnytysyksikössä avoimet ovet torstaina 9.5. klo 13–15.

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic