Lounais-Häme

Keskussairaalan tietovuotojupakka ratkesi: Sakkoja tuomitulle, sairaanhoitopiiri maksamaan korvauksia

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi sairaanhoitopiirin entisen työntekijän henkilörekisteririkoksesta. Tuomittu sai rangaistukseksi 70 päiväsakkoa eli 630 euroa.

Lisäksi hänet tuomittiin menettämään tallennusvälineensä ja maksamaan vahingonkorvauksia henkilöille, joiden tietoja oli käsitelty sääntöjen vastaisesti.

Käräjäoikeus antoi ratkaisunsa perjantaina.

Tuomittu 39-vuotias mies oli kopioinut sairaanhoitopiirin asiakkaiden silmänpohjakuvia omalle tallennuslaitteelleen. Kuvia oli yhteensä lähes 7000.

Kopiointi liittyi työtehtäviin. Tietojen siirtäminen omalle tallennuslaitteelle nopeutti huoltotoimenpiteen nopeuttamista, mutta syyttäjän mukaan mies säilytti kuvia taiteellisessa tarkoituksessa.

Käräjäoikeus määräsi myös sairaanhoitopiirin maksamaan korvauksia yhteisvastuullisesti tuomitun kanssa yhdelle henkilölle, jonka silmänpohjakuvia löytyi tallennuslaitteelta.

Oikeus hylkäsi sairaanhoitopiirin korvausvaatimukset.

Sairaanhoitopiiri vaati tuomittua korvaamaan tutkinnasta aiheutuneita kuluja. Oikeus katsoi, että sairaanhoitopiiri oli aiheuttanut itselleen tarpeettomia kuluja omalla toiminnallaan. Tietovuodon paljastuttua se teetti tietoturvatutkimuksia yksityisellä yrityksellä sen sijaan, että olisi heti tehnyt tutkintapyynnön poliisille.

Uusimmat

Fingerpori

comic